Φορείς και σωματεία από τα Χανιά και όλη την Ελλάδα στηρίζουν τους 4 διωκόμενους για την αντιφασιστική τους δράση στις 2 Απρίλη 2013

Date:

Με ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ  (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) που συνυπογράφουν το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Χανίων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, η ΕΛΜΕ Χανίων, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ν. Χανίων αλλά και η Γ’ ΕΛΜΕ Χανίων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγάλεω, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής <Σωκράτης>, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας <Αριστοτέλης>, και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής ζητούν αθώωση των 4 πολιτών, μεταξύ αυτών η Μαργαρίτα Παπαμηνά και η Θέκλα Σιώκου που διώκονται για τα γεγονότα της 2 Απριλίου του 2013 στο λιμάνι των Χανίων. Να αναφέρουμε ότι προς αλληλεγγύη προς τους διωκόμενους πολίτες θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια, την Τετάρτη 8/2 στις 11 π.μ.. Μάλιστα για το λόγο αυτό η ΕΛΜΕ Χανίων έχει κηρύξει 3ώρη διευκολυντική στάση εργασίας από 11 το πρωί έως 2 το μεσημέρι.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Στις 8 Φλεβάρη γίνεται η δίκη των 4 αγωνιστών γνωστών για την αντιφασιστική τους δράση, αναφορικά με τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στις 2 Απριλίου 2013 στο λιμάνι των Χανίων. Την μέρα αυτή τάγμα εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή με επικεφαλής της στελέχη και πολιτευτές της οργάνωσης, κυκλοφορούσε προκλητικά στους δρόμους του κέντρου της πόλης χτυπώντας τρεις μετανάστες, προπηλακίζοντας κόσμο και χαιρετώντας ναζιστικά. Τελικά απωθήθηκαν από ομάδα νεολαίων στο Ενετικό λιμάνι, με αποτέλεσμα ένα από τα στελέχη της Χρυσής Αυγής να καταλήξει στη θάλασσα. Στο λιμάνι ανάμεσα σε πολύ άλλο κόσμο και αφού η συμπλοκή είχε τελειώσει βρέθηκε η Μαργαρίτα Παπαμηνά, εκπαιδευτικός και εκλεγμένη στο ΔΣ του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στα Χανιά. Είναι απορίας άξιο πώς αιφνιδίως, μετά από συκοφαντικές κατηγορίες μέλους της Χρυσής Αυγής, μετατράπηκε από μάρτυρας σε κατηγορούμενη, ενώ εντυπωσιακό είναι ότι οι άλλοι τρεις αγωνιστές που κατηγορούνται δεν ήταν καν παρόντες στο περιστατικό.Είναι μια προκλητική προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να αντιστρέψει και να συσκοτίσει την πραγματικότητα στήνοντας, κατά την προσφιλή της τακτική μηνύσεις.

Η ΧΑ το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να στήσει ξανά τα τάγματα εφόδου απολαμβάνοντας για μια ακόμη φορά ασυλία από τμήματα του κρατικού μηχανισμού, καθώς ο εξαγνισμός της εγκληματικής οργάνωσης που επιχειρείται από μερίδα κυβερνητικών στελεχών (Καμένος, Παρασκευόπουλος) αλλά πάνω από όλα οι πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση στο θέμα των προσφύγων αποτελούν το έδαφος πάνω στο οποίο εξακολουθούν να υφίστανται και να ανθίζουν τέτοιου είδους πρακτικές από τη ΧΑ.

Την ίδια στιγμή που εκατομμύρια βγαίνουν στους δρόμους σε όλο τον κόσμο ενάντια στο ρατσιστή Τραμπ, που χιλιάδες διαδηλώνουν στο Πέραμα ενάντια στις επιθέσεις των νεοναζί, που οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν κυκλοφορούν ελεύθεροι συνεχίζοντας να οργανώνουν την εγκληματική δράση της νεοναζιστικής συμμορίας, ενώ στη δίκη της Χρυσής Αυγής βγαίνουν καθημερινά ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου δεν θα επιτρέψουμε να στήνεται ξανά βιομηχανία διώξεων στα Χανιά, αλλά και οπουδήποτε αλλού.

Καλούμε τα συνδικάτα, τη νεολαία, κάθε αγωνιστή του εργατικού, αντιφασιστικού, αντιρατσιστικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος να πάρει μαζικά μέρος στη συγκέντρωση που οργανώνεται από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την ΕΛΜΕ Χανίων στις 8 Φλεβάρη στις 11πμ έξω από τα δικαστήρια.

Ψηφίσματα που απαιτούν την άμεση παύση των πολιτικών διώξεων, να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο και να καταδικαστούν οι νεοναζί δράστες των ρατσιστικών επιθέσεων έχουν εκδώσει:

Διαβάστε σχετικά:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...