Χάθηκαν 850.000 θέσεις εργασίας στα χρόνια των μνημονίων – Κίνδυνος αφελληνισμού της επιχειρηματικότητας | Βίντεο

Date:

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι παράγοντες της αγοράς μετά τις τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις με τα μεγάλα λουκέτα που ήρθαν να προστεθούν στη χειμαζόμενη επιχειρηματική κοινότητα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, μόνο το πρώτο εξάμηνο του έτους “κανόνι βάρεσαν” 15.409 επιχειρήσεις, ενώ χάθηκαν πάνω από 840 χιλιάδες θέσεις εργασίας και εξαφανίστηκαν από την αγορά 30,3 δισ. ευρώ προϊόντος.

Ωστόσο, ηχηρή προειδοποίηση για τον αφελληνισμό της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, χαρακτήρισε τα κανόνια μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων ο πρόεδρος της Ε.Σ.Ε.Ε., Βασίλης Κορκίδης.

Ειδικότερα, σήμα κινδύνου εκπέμπει πλέον το ελληνικό «επιχειρείν», με αφορμή τον πολλαπλασιασμό των λουκέτων στην αγορά. Πολλοί επιχειρηματίες ανάμεσα τους και η Αναστασία Σπιταδάκη από το Ρέθυμνο, εκφράζουν φόβο για καθολικό κραχ.

Τα τελευταία στοιχεία της ελληνικής συνομοσπονδίας εμπορίου και επιχειρηματικότητας, συγκλονίζουν με τον Βασίλη Κορκίδη να απευθύνει σαφέστατες προειδοποιήσεις, σημειώνοντας ότι τα «ηχηρά κανόνια» οδηγούν σε αφελληνισμό την επιχειρηματικότητα του τόπου.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους πτώχευσαν 15.409 επιχειρήσεις, ενώ από το 2008 έως σήμερα έχουν χαθεί 244.714 ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Επιπλέον, από 858.685 που καταμετρήθηκαν το 2008, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είχαν μειωθεί στις 613.973 στα τέλη του 2015, ενώ χάθηκαν 842.670 θέσεις εργασίας και εξαφανίστηκαν 30,31 δισ. ευρώ προϊόντος.

Και μπορεί σανίδα σωτηρίας να αποτελούν οι νέες επενδύσεις, ωστόσο, όπως σχολιάζει ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ρεθύμνου, Βαγγέλης Μανιουδάκης, μόνο ως αυτοκτονία μπορεί να ερμηνευτεί στις μέρες μας η έλευση κάθε νέου επενδυτή στην Ελλάδα.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως εάν δεν μειωθεί η φορολογία και εάν δεν δοθούν νέα φορολογικά κίνητρα, τότε θα ακολουθήσει νέο ντόμινο λουκέτων, που όμοιο του δεν θα έχει ξανασυμβεί.

Είναι πάντως, χαρακτηριστικό ότι οι νέες επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν το α εξάμηνο του χρόνου, είναι 3.000 λιγότερες σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2015.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=lJKnY-mRzUs”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...