Χειροπέδες στην πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Χανίων

Date:

Για προσπάθεια τρομοκράτησης κάνει λόγο το Σωματείο – Ανακοίνωση και από Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καθώς και από Ταξική Πορεία | Συνελήφθη, την περασμένη Πέμπτη, στο χώρο εργασίας της η πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Χανίων Ειρήνη Δημητρουλάκη, ενώ υπερασπιζόταν συνάδελφό της απολυμένη, εκπληρώνοντας το καθήκον της ως πρόεδρος του σωματείου. Για προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης του σωματείου μέσω μηνυτήριας αναφοράς στα μέλη του Δ.Σ. κάνει λόγο το Σωματείου σε ανακοίνωσή του, διαβεβαιώνοντας, ωστόσο,τρομοκράτηση των συναδέλφων στον κλάδο θα πέσει στο κενό. Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Χανίων έχει ως εξής:

Το ΔΣ του σωματείου μας καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης μας.

Την Πέμπτη   14/03/2013 συνελήφθη από την αστυνομία στο χώρο εργασίας της η πρόεδρος του σωματείου μας  συναδέλφισσα Ειρήνη Δημητρουλάκη, επειδή  υπερασπίστηκε συναδέλφισσα απολυμένη,  κάνοντας ουσιαστικά το καθήκον της ως πρόεδρος σωματείου. Η προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης του σωματείου μέσω μηνυτήριας αναφοράς στα μέλη του ΔΣ που στόχο έχει την τρομοκράτηση των συναδέλφων στον κλάδο θα πέσει στο κενό.

Το νέο κρούσμα καταστολής έρχεται να προστεθεί στο δόγμα της τρικομμάτικης κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ   «νόμος και τάξη» , είναι μια ακόμη αποδείξει ότι αυτό που προσπαθούν κυβέρνηση – Ε.Ε – εργοδότες, είναι ότι  η πολιτική τους θα περάσει ακόμα και με την σιδερένια φτέρνα των νόμων του αστικού κράτους , θέλουν να μας έχουν με 300 ευρώ το μήνα, χωρίς κανένα δικαίωμα εργασιακό, συλλογικές συμβάσεις, ωράριο κ.α , θέλουν να γίνει σιγή νεκροταφείου.

τους λέμε ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !

  • Το σωματείο μας καλεί όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες του κλάδου να σπάσουμε το φόβο και την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς που έχει επιβάλλει η εργοδοσία με  την καθοδήγηση της κυβέρνησης και την συνδρομή των δυνάμεων καταστολής , να σηκώσουμε  κεφάλι σ’ όλους αυτούς που μας θέλουν δούλους στον 21ο αιώνα, να διεκδικήσουμε ζωή με δικαιώματα όπου θα καλύπτουμε τις σύγχρονες ανάγκες τις δικές μας και των παιδιών μας .
  • Η καταδίκη της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης δεν αφορά μόνο το σωματείο  και τον κλάδο μας, είναι υπόθεση του συνόλου της εργατικής τάξης, γι’ αυτό καλούμε να πάρουν θέση καταδίκης το Εργατικό Κέντρο Χανιών, όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Η μόνη απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε είναι η οργάνωση στο σωματείο, στους χώρους δουλειάς, με  σύνθημα ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

Ανακοίνωση Εργατοϋπαλληλικού Κέντρο ν. Χανίων – Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

Κοινή ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσαν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ στην οποία και αναφέρουν:

Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. Χανίων καταγγέλλουν την προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης .

Με αφορμή την δίωξη αλλά και την σύλληψη που ασκήθηκε την Πέμπτη 14/03/2013 από την αστυνομία στο χώρο εργασίας της, στην πρόεδρο του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων συναδέλφισσας Ειρήνης Δημητρουλάκη, επειδή υπερασπίστηκε συναδέλφισσα απολυμένη δηλ. κάνοντας ουσιαστικά το καθήκον της ως πρόεδρος σωματείου, το Εργατ/κό Κέντρο Χανίων και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. Χανίων, εκφράζουν την αντίθεσή τους στην προσπάθεια οποιουδήποτε να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική δράση και τους κοινωνικούς αγώνες.

Μια προσπάθεια που το τελευταίο διάστημα εκφράζεται με επιστράτευση απεργών, κήρυξη απεργιών παράνομων και καταχρηστικών και συλλήψεις συνδικαλιστών.

Σε μια περίοδο όπου με τα επαχθή μέτρα που η συνεχιζόμενη ανάλγητη κυβερνητική πολιτική έχει επιβάλει, οδηγούνται καθημερινά στη φτωχοποίηση και στη εξαθλίωση ολοένα και περισσότεροι έλληνες, η προσπάθεια ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Ας το γνωρίζουν καλά οι διώκτες των εργατικών και κοινωνικών αγώνων.

Εμείς οι εργαζόμενοι ούτε φοβόμαστε, ούτε τρομοκρατούμαστε.

Αγωνιζόμαστε και αντιστεκόμαστε να μην περάσουν τα μέτρα της εξαθλίωσης μας.

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στα πρωτοβάθμια Σωματεία για να οργανωθεί μαζικά η δράση «απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Μόνο μέσα από την ενότητα και τους οργανωμένους ταξικούς αγώνες, μπορεί να φανεί φως ελπίδας ενάντια στη λιτότητα, στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, που βιώνει σήμερα ο λαός μας.

Ανακοίνωση Ταξικής Πορείας

Η κλιμάκωση της επίθεσης από τη μεριά της εργοδοσίας, που αξιοποιεί την αντεργατική νομοθεσία των μνημονίων  δυστυχώς δεν είναι μόνο τοπικό φαινόμενο. Σ’ όλη την Ελλάδα όποιος έχει την τύχη να έχει ακόμη εργασία , οι όροι δουλειάς του  γίνονται κάθε μέρα  όλο και πιο άθλιοι. Η κρίση γίνεται ευκαιρία για την εργοδοσία που επιχειρεί σήμερα να περικόψει τους μισθούς ακόμη κι αυτούς που προβλέπει η νομοθεσία και να καταργήσει κάθε δυνατότητα του εργαζόμενου να σηκώσει κεφάλι και να διεκδικήσει ανθρώπινες συνθήκες  δουλειάς. Οι συλλογικές συμβάσεις καταργούνται και οι ατομικές συμβάσεις υπογράφονται κάτω από όρους εκβιασμών και απειλών. Έτσι λοιπόν το τελευταίο περιστατικό που συνέβη στην πόλη μας με την απόλυση μια εργαζομένης από την εταιρεία Χ. Πετράκη Μονοπρόσωπη ΕΠΕ (  Body&Beauty) και καταγγέλθηκε από το σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων  είναι μια ακόμη απόλυση εργαζομένου στις 1200 απολύσεις που γίνονται καθημερινά σ’ όλη την Ελλάδα . Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ καταγγέλλει τη νέα αυτή αυθαιρεσία της εργοδοσίας, όπως και τη σύλληψη της προέδρου του σωματείου από την αστυνομία , επειδή τόλμησε να συμπαρασταθεί στην απολυμένη συναδέλφισσα.

Η θρασύτητα αυτή της εργοδοσίας θα ενταθεί το επόμενο διάστημα γιατί γνωρίζει ότι η τρικομματική κυβέρνηση  (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ)  και οι δυνάμεις καταστολής είναι με το μέρος της.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση , οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να οργανώσουν την αντίσταση τους. Να ζωντανέψουν  τα σωματεία ώστε να γίνουν πραγματικά όργανα πάλης στα χέρια τους. Να σφυρηλατήσουν   την ταξική τους ενότητα και αλληλεγγύη , γιατί μόνο έτσι μπορούν να βάλουν φρένο στη βαρβαρότητα του συστήματος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...