Έκκληση στο οργανωμένο κίνημα της εργασίας και στους εκπροσώπους της (Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες) να δώσουν τη μάχη στο πλευρό των εκπαιδευτικών

Date:

Η εκπαίδευση δεν είναι απλώς δημόσιο αγαθό, είναι μοχλός ανάπτυξης για κάθε οικονομία. Αποτελεί, δε, γέφυρα λείανσης κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων. Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε η Παιδεία αποτελεί τη μόνη ελπίδα για τον τόπο και για τη νέα γενιά. Δυστυχώς, η νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκείται, όχι μόνο κατ’ εντολήν των δανειστών μας αλλά και της παρασιτικής μεγαλοαστικής τάξης της χώρας και της πολιτικής της ηγεσίας, θέλει να στερήσει την ελπίδα από την κοινωνία και τους νέους ανθρώπους, συρρικνώνοντας το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης και παραχωρώντας το σε αγοραία συμφέροντα. Με τον τρόπο αυτό ένα αγαθό για όλους μετατρέπεται σε προνόμιο των ολίγων, όπως συνέβαινε στις δεκαετίες του ’50 και του ’60.

Με επιστολή του ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ και Γραμματέας Εκπαίδευσης της ΓΣΕΕ Μιχάλης Κουρουτός απευθύνει έκκληση στο οργανωμένο κίνημα της εργασίας και στους εκπροσώπους της (Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες) να δώσουν τη μάχη στο πλευρό των εκπαιδευτικών για να μπει φραγμός στην εκποίηση του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης που θα πλήξει καίρια τα παιδιά των εργαζόμενων και των φτωχών στρωμάτων. Η μάχη αυτή είναι επιβεβλημένη, ώστε να αποφευχθεί μια εθνική τραγωδία που θα γυρίσει την Ελλάδα πολλές δεκαετίες πίσω.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...