Ένταση και αντεγκλήσεις στο Τεχνικό Επιμελητήριο – Ματαιώθηκε η συνέντευξη του Πρύτανη του Πολυτεχνείου

Date:

Ένταση και αντεγκλήσεις χθες το μεσημέρι στο Τεχνικό Επιμελητήριο Τμήμα Δυτ. Κρήτης, καθώς τελικά ματαιώθηκε η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου που είχε προγραμματίσει να δώσει στα τοπικά Μ.Μ.Ε ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Βασίλης Διγαλάκης.

Από νωρίς φοιτητές του ιδρύματος είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του ΤΕΕ περιμένοντας τον κ. Διγαλάκη, που φθάνοντας ήρθε αντιμέτωπος με τους συγκεντρωμένους που αρχικά τον κατηγόρησαν για το κλείσιμο της λέσχης σίτισης του Πολυτεχνείου.

Η ένταση οι αντεγκλήσεις και η λεκτική αντιπαράθεση συνεχίστηκαν, παρά τις προσπάθειες για να ηρεμήσουν τα πνεύματα που κατέβαλε και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ κ. Στρογγυλός.

Μάλιστα ένταση προκλήθηκε και μεταξύ του μέλους της Δ.Ε του ΤΕΕ κ. Φώτη Καζάση και φοιτητών.

Να σημειώσουμε πως οι φοιτητές μπήκαν μέσα στους χώρους του ΤΕΕ και ζήτησαν να είναι παρόντες στη συνέντευξη τύπου του πρύτανη, κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό από τον κ. Διγαλάκη, ο οποίος τελικά αποχώρησε αποδοκιμαζόμενος από τους συγκεντρωμένους φοιτητές  που τον κατήγγειλαν ότι φεύγοντας με το αυτοκίνητο του χτύπησε κάποιο συνάδελφο τους που είχε μπει μπροστά από το όχημα.

Μετά και την αποχώρηση του πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης σε δήλωση το μέλος του Δ.Σ του Ενιαίου Συλλόγου των φοιτητών κ. Γιώργος Κεχαγιάς κατήγγειλε τον κ. Διγαλάκη σημειώνοντας πως με τον εσωτερικό οργανισμό ξεπουλιέται η περιουσία του ιδρύματος σε ιδιώτες, ενώ σε ότι αφορά τη λέσχη σίτισης τόνισε πως αυτό έγινε για λόγους αντεκδίκησης. «Ο κ. Διγαλάκης άφησε χωρίς φαγητό 2.500 φοιτητές παρά την ανακοίνωση που έβγαλαν ότι θα ανοίξει σήμερα η λέσχη. Προκαλούμε τον κ. Πρύτανη να πάρει θέση μπροστά στη διάλυση του Πολυτυεχνείου Κρήτης.»

Την δική της άποψη για τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στο Πολυτεχνείου πήρε και η καθηγήτρια του ιδρύματος κα. Δάφνη Μανουσάκη που είπε ότι «ήταν πάγιο αίτημα της Ακαδημαϊκής κοινότητας τα ακαδημαϊκά ιδρύματα να είναι αυτοδιοικούμενα. Το να υπάρχει ένας οργανισμός είναι ένα βήμα προς την αυτοδιοίκηση.»

Σχετικά με τον οργανισμό του Πολυτεχνείου, η κα Μανουσάκη είπε πως διαφωνεί με την θέση των φοιτητών πως ο οργανισμός καταστρέφει τα πτυχία τους «αλλά εμείς προσπαθούμε να δώσουμε στους φοιτητές ότι μπορούμε.»

Αν.Γερ. / zarpa.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...