Έπεσαν οι υπογραφές για αγροτικά προϊόντα από ηλιακή ενέργεια στην Κρήτη

Date:

Λασηθιωτάκη Πέλλα | Προγραμματική σύμβαση για την ανάπτυξη ερευνητικού προγράμματος που θα περιλαμβάνει τη χρήση της ηλιακής ενέργειας στην αφυδάτωση και την αποξήρανση αγροτικών προϊόντων, θα υπογράψει η Περιφέρεια Κρήτης με το ΤΕΙ Κρήτης.

Το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει δράσεις που θα αποτελέσουν τη βάση για τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας αφυδάτωσης και ξήρανσης κρητικών αγροτικών προϊόντων με τη χρήση ηλιακής ενέργειας σε ελεγχόμενο περιβάλλον και ιδιαίτερα στην προσπάθεια ενίσχυσης της σταφιδικής παραγωγής της Κρήτης.

Η υπογραφή της σύμβασης εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου.

Επίσης, τα μέλη της Επιτροπής ύστερα από τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιακών στελεχών της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού του τμήματος Αλιείας και του άτυπου Συμβουλίου Αλιείας της Περιφέρειας Κρήτης, εξέτασαν τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020. Ωστόσο στα πλαίσια πληρέστερης ενημέρωσης και καλύτερης διαβούλευσης, αποφασίστηκε το θέμα να παραπεμφθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

agronews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...