Έτσι έγινε το ατύχημα στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας που κόστισε τη ζωή του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωράκη – Έθιμο 200 ετών

Date:

Τα όσα συνέβησαν στον σαϊτοπόλεμο την Κυριακή του Πάσχα στην Καλαμάτα με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του 54χρονου εικονολήπτη, Κώστα Θεοδωρακάκη περιγράφει στην κατάθεσή του ένας από τους κατηγορούμενους.

«Είμαι 62 χρονών και επί πενήντα χρόνια παίρνω μέρος στον σαϊτοπόλεμο χωρίς ποτέ να γίνει κάποιο ατύχημα, από εμένα. Δυστυχώς κάποια στιγμή, όπως κρατούσα στο χέρι μου αναμμένη μία σαΐτα, πήρε φωτιά μία άλλη σαΐτα που ήταν μέσα στο ταγάρι μου και το τρύπησε. Η σαΐτα αυτή έφυγε από την κάτω πλευρά του ταγαριού και οι υπόλοιπες σαίτες πήραν και αυτές φωτιά. Τότε, έβγαλα το ταγάρι και το άφησα στο έδαφος και αμέσως το πάτησα, για να μην φύγουν οι υπόλοιπες σαΐτες και πάνε προς τον κόσμο… Δεν μπορώ να πιστέψω ότι από τη δική μου σαΐτα σκοτώθηκε άνθρωπος» αναφέρει ένας εκ των κατηγορουμένων σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN.

Τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός ότι λίγες ημέρες πριν από το τραγικό συμβάν, ο 62χρονος μιλούσε σε τοπικό κανάλι για τις προετοιμασίες του σαϊτοπόλεμου και ευχόταν να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα την ημέρα του εθίμου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης την Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ, σε κλίμα οδύνης έγινε το απόγευμα της Πρωτομαγιάς, η κηδεία του Kώστα Θεοδωρακάκη, στην οποία παρέστη και ο δήμαρχος Καλαμάτας, ο οποίος προκάλεσε σάλο με τις δηλώσεις του. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις του περί dna παρερμηνεύθηκαν από τους δημοσιογράφους, κάνοντας λόγο για κοπτοραπτική. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως κράτησε αποστάσεις από τις αρχικές δηλώσεις του δημάρχου – ο οποίος είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας – επιθυμώντας ωστόσο να κλείσει το θέμα.

Το έθιμο του σαϊτοπόλεμου κρατάει από το 1821.

Τα μπουλούκια προετοιμάζονται ένα χρόνο για το πέταγμα της σαΐτας ανήμερα το Πάσχα, εν γνώση του δημοτικού συμβουλίου που τα χρηματοδοτεί, αλλά και της ΕΛΑΣ. Τα μέτρα ωστόσο που είχαν ληφθεί, όπως όλοι λένε εκ των υστέρων, ήταν ελλιπή.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...