Ήρθαν από την Τουρκία για να επισκεφθούν μνημείο στην Κρήτη και βρήκαν αμάξια παρκαρισμένα πάνω του

Date:

Παρά την τοποθέτηση “κίτρινων γραμμών”, λίγα, πολύ λίγα έχουν γίνει σχετικά με την προστασία των δημόσιων χώρων, ακόμα και των ιστορικών μνημείων και από τη νέα δημοτική αρχή.

Χαρακτηριστική είναι και η καταγγελία της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Χανίων όπου επισκέπτες από την Τουρκία, επιχειρηματίες και τουριστικοί φορείς αλλά και δημοσιογράφοι διαπίστωσαν ότι ιστορικό μνημείο όπου ήθελαν να επισκεφθούν είχε καταληφθεί από παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Όπως σημειώνει η Ένωση, το συγκεκριμένο γεγονός, πέρα από τις πολύ αρνητικές εντυπώσεις που δημιούργησε, έφερε σε δύσκολη θέση και τους εκπροσώπους της Ένωσης αφού, δικαίως, ένιωσαν ότι υποβαθμίζεται ο πολιτισμός και η ιστορία του τόπου.

Αναλυτικότερα, στην επιστολή επισημαίνονται τα εξής:

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης των Τούρκων φιλοξενούμενων μας 8-11/5, σημαντικών προσωπικοτήτων Μ.Μ.Ε. , επιχειρηματιών και τουριστικών φορέων , διαπιστώσαμε και προς μεγάλη μας απογοήτευση τους ότι σε στενά της Σπλάντζιας και ιδιαίτερα στην οδό Τσουδερών , ήταν παρκαρισμένα πάνω από 10-15 αυτοκίνητα σε χώρο όπου όπως οι ίδιοι διαπίστωσαν είναι χώρος -μνημείο.

Παρακαλούμε όπως φροντίσετε να μην ξανασυμβεί ανάλογο γεγονός και η παλιά πόλη να είναι αποκλειστικά για πεζούς και όχι και στάθμευση και κυκλοφορία οχημάτων.

Το γεγονός που περιγράφουμε παραπάνω, αφενός τους ξένισε ενώ μας έκανε όλους να αισθανθούμε ότι υποβαθμίζουμε τον πολιτισμό μας και την ιστορία μας.

Ελπίζουμε στην άμεση ανταπόκρισή σας για την αναβάθμιση του ιστορικού μας χώρου και του τουρισμού μας.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...