Αλβανικό Σχολείο στα Χανιά: “Να διεκδικούμε χωρίς να προκαλούμε”

Date:

Εγκαίνια έκανε την Κυριακή 21 Ιανουαρίου το πρώτο αλβανικό σχολείο στην Παλαιόχωρα Χανίων. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής Αλβανός πρέσβης, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμησή του για την πρωτοβουλία των ελληνικών αρχών και δήλωσε υπερήφανος για το γεγονός ότι τώρα δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν σωστά την αλβανική γλώσσα.

Μέχρι εδώ όλα καλά, τα παιδιά θα μάθουν την  αλβανική γλώσσα, η κοινότητα έκανε το καθήκον  της παραχωρώντας αίθουσες διαδασκαλίας και όλοι είναι  ευχαριστημένοι.  Αυτό  όμως που έκανε αρνητική εντύπωση και προκάλεσε την αντίδραση όλου του ελληνικού τύπου είναι μια φωτογραφία  όπου φαίνεται ο αναπληρωτής πρέσβης της Αλβανίας να αγκαλιάζει ένα παιδί που φορά μπλούζα με τον χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας», στον οποίο περιλαμβάνονται και ελληνικά εδάφη!!!

Μια πράξη τελείως ακαταλαβίστική  που δεν έπρεπε να είχε γίνει και ειδικά όταν γίνεται μπροστά στο αναπληρωτή πρέσβη ο οποίος είναι εκπρόσωπος του αλβανικού κράτους στην Ελλάδα. Οι διοργανωτές τέτοιων εκδηλώσεων θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο. Να διεκδικούμε τα δικαιώματα μας αλλά χωρίς να προκαλούμε. Οι μετανάστες που ζούμε στην Ελλάδα  έχουμε δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Όπως έχουμε δικαίωμα να μάθουν τα παιδιά μας την Αλβανική γλώσσα , έτσι και έχουμε την υποχρέωση να σεβόμαστε την Ελλάδα και να μην προκαλούμε με εθνικιστικές πράξεις.

Οι Αλβανοί μετανάστες θα πρέπει να γίνουμε η γέφυρα που ενώνει τους δυο λαούς. Και κυρίως μην ποτίζουμε τα παιδιά μας με το δηλητήριο του εθνικισμού.

albanians.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...