Ανακοίνωση ΚΚΕ για το θάνατο της 56χρονης

Date:

Ανακοίνωση σχετικά με το τραγικό περιστατικό του θανάτου της γυναίκας που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας,  μετά από διακοπή της ηλεκτροδότησης του σπιτιού της από τη ΔΕΗ στα Χανιά, έδωσε στην δημοσιότητα η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Το τραγικό περιστατικό του θανάτου της γυναίκας που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας,  μετά από διακοπή της ηλεκτροδότησης του σπιτιού της από τη ΔΕΗ στα Χανιά, αναδεικνύει για άλλη μια φορά με τον πιο τραγικό τρόπο, ότι το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό, απαραίτητο για τη διαβίωση κάθε ανθρώπου. Αγαθό που δε νοείται να το στερείται κανείς, ανεξάρτητα από το αν αντιμετωπίζει ή όχι προβλήματα υγείας.

Τέτοια θανατηφόρα περιστατικά, μαζί με τα πανάκριβα τιμολόγια, τα κομμένα ρεύματα, τα χαράτσια, σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων εργατικών – λαϊκών νοικοκυριών, είναι αποτέλεσμα της πορείας ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας και της μετατροπής της σε πανάκριβο εμπόρευμα, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ.

Το εργατικό – λαϊκό κίνημα, έχει τη δύναμη και το χρέος να οργανώσει την πάλη του, όχι μόνο για να αποτρέψει τις διακοπές του ρεύματος στα νοικοκυριά, αλλά και ενάντια στο ευρωενωσιακό πλαίσιο της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας συνολικά. Να παλέψει για αποκλειστικά κρατικό ενιαίο φορέα ενέργειας, που σε καθεστώς λαϊκής εξουσίας θα μπορεί να καλύψει τις λαϊκές ανάγκες.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...