Ανακοίνωση της Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για την Εργατική Πρωτομαγιά

Date:

Μια ακόμα δύσκολη Πρωτομαγιά είναι η φετινή. Κανένα από τα πολυδιαφημισμένα μέτρα της δικομματικής κυβέρνησης της υποτέλειας των Σαμαρά- Βενιζέλου δεν λήφθηκαν για να ανακουφίσουν πραγματικά την εργατική τάξη της χώρας. Όσα μέτρα λήφθηκαν είναι είτε ελεημοσύνη είτε φθηνές δημαγωγικές υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Για τους χιλιάδες άστεγους, τους εργαζόμενους του χεριού και του πνεύματος, τις εκατοντάδες χιλιάδες ανέργων, τους απόμαχους, δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει με αυτήν την Κυβέρνηση καμιά ιστορία επιτυχίας. Για την μεγάλη πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού είναι μόνο η ανεργία, οι φόροι επί φόρων, η ακρίβεια, η εργασιακή ανασφάλεια, η απλήρωτη εργασία, οι απολύσεις, οι εργοδοτικοί εκβιασμοί για περισσότερη απλήρωτη εργασία.

Η θεσμική αποδυνάμωση των συλλογικών συμβάσεων και οι μεγάλες οριζόντιες περικοπές στους μισθούς επέφεραν το τελειωτικό κτύπημα, μέσα στη γενικευμένη οικονομική και κοινωνική κρίση που έχουν προκαλέσει οι μνημονιακές πολιτικές.

Πρέπει να γίνει πλατιά αντιληπτό πως δεν υπάρχει προοπτική με τη σημερινή κυβερνητική πολιτική. Όσο θα κυβερνούν ξενόδουλες Κυβερνήσεις, όσο θα παίρνονται οι αποφάσεις από τα ξένα κέντρα με εκτελεστικά όργανα τα ίδια πρόσωπα που ευθύνονται για το σημερινό ξεπεσμό, όσο δεν παίρνει ο λαός και οι εργαζόμενοι την τύχη τους στα δικά τους χέρια, δεν μπορούμε να περιμένουμε ουσιαστικές βελτιώσεις. Μια άλλη πολιτική που μόνο οι συνασπισμένες οι δυνάμεις της Αριστεράς μπορούν να εγγυηθούν και να εφαρμόσουν, είναι η μόνη που μπορεί να ανατρέψει τη σημερινή κατάπτωση. Να επαναφέρει τα καταργημένα εργασιακά δικαιώματα, να αγωνιστεί με αξιώσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, για μια δημιουργική ανάπλαση σε κάθε τομέα της κοινωνίας.

Σε αυτήν την τιτάνια προσπάθεια που πρέπει ν´ αρχίσει με την εκλογική ήττα των δυνάμεων που ευθύνονται, οι εργαζόμενοι της χώρας θα δώσουν το παρόν, όπως πάντα στην πρώτη γραμμή. Με ενίσχυση των εργατικών διεκδικήσεων. Με ενωτική αντιμετώπιση των προκλήσεων της εργοδοσίας και του κατεστημένου. Με ενίσχυση των συνδικαλιστικών οργάνων και ανάδειξη ισχυρών ηγεσιών που θα αντικαταστήσουν τους συμβιβασμένους εκπροσώπους. Προϋπόθεση είναι η εκλογική ήττα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των εκφραστών τους, η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, η δημιουργία των συνθηκών για την ανατροπή, για μια νέα ελπιδοφόρα πορεία της χώρας.

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...