Ανακοινώσεις και κάλεσματα για το παγκρήτιο συλλαλητήριο εναντίον της καταστροφής των χημικών της Συρίας αυριο Σάββατο 19 Ιουλίου

Date:

Ολοένα και πληθαίνουν οι αντιδράσεις για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη Μεσόγειο, με φορείς να εκδίδουν ανακοινώσεις και να κάνουν ανοικτό κάλεσμα συμμετοχής. στο παγκρήτιο συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Ιουλίου και ώρα 10.00 το πρωί στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και στην συνέχεια στον αποκλεισμό της Νατοϊκής Βάσης στο Μαράθι

ΣΥΡΙΖΑ: ΟΧΙ στα Χημικά του Πολέμου στη Θάλασσα της Μεσογείου

Η προκλητική αδιαφορία της Ελληνικής κυβέρνησης δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους. Τα πειράματα δεν μπορεί να γίνονται στην πλάτη των λαών της Μεσογείου. Ο λαός της Κρήτης το Σάββατο 19/7 θα ενώσει τη φωνή του ενάντια στην υδρόλυση των χημικών του πολέμου στη Συρία.
Όλος ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι το πείραμα στη Μεσόγειο δεν είναι κάτι μακρινό και άσχετο από τις ζωές και το περιβάλλον όλων μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα ενάντια στα επικίνδυνα πειράματα. Έχει ήδη φέρει το θέμα στην Ελληνική βουλή αλλά και στο Ευρωκοινοβούλιο.
Το Σάββατο 19/7 συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις και τον αποκλεισμό της Νατοϊκής βάσης της Σούδας.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

 

Ανταρσία στα Χανιά: Όλοι/ες στον αποκλεισμό της βάσης της Σούδας το τριήμερο 19-21 Ιούλη.

Η απόρριψη των χημικών του πολέμου στην κλειστή θάλασσα της Μεσογείου, έχει ξεκινήσει εδώ και μια βδομάδα 59 μίλια δυτικά της Κισσάμου. Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει στο έγκλημα της καταστροφής του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων που οργανώνουν και εκτελούν η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Η.Π.Α και οι πολυεθνικές που κατασκευάζουν και πουλούν τα χημικά όπλα. Οι έμποροι του πολέμου δεν διστάζουν να διαμελίζουν παιδιά και αμάχους στη Γάζα, να δηλητηριάζουν τη Μεσόγειο και το μέλλον των κατοίκων της περιοχής και να φυλακίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης τα θύματα της πολιτικής τους. Τα Χανιά και η Κρήτη- όντας οι πρώτοι που θα πληγούν- έχουν κάθε λόγο να ξεσηκωθούν και απαιτήσουν τον άμεσο τερματισμό του πειράματος της καταστροφής των χημικών στη Μεσόγειο.

Ως Ανταρσία στα Χανιά-Αντικαπιταλιστική Αριστερή Κίνηση για την Ανατροπή καλούμε κάθε πολίτη που αντιλαμβάνεται το μέγεθος της απειλής και της καταστροφής που μπορεί να συντελεστεί από τη συνέχιση αυτού του πειράματος, να συμμετέχει στις δράσεις 19-21 Ιούλη και συγκεκριμένα:

  • Στην πορεία στις 10 το πρωί του Σαββάτου 19/7 στην πλ. Αγοράς
  • Στον τριήμερο αποκλεισμό της βάσης της Σούδας που θα ακολουθήσει

Απαιτούμε:
Να σταματήσει τώρα το πείραμα της καταστροφής των χημικών στη θάλασσα της Μεσογείου
Να κλείσει η βάση της Σούδας
Έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ!
Να διακοπούν άμεσα οι διπλωματικές και στρατιωτικές σχέσεις με το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ!

 

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ν. Χανίων

Το Εργατ/κό Κέντρο N. Χανίων και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ν. Χανίων καλούν όλους τους εργαζόμενους, όλους τους συνταξιούχους , όλους τους άνεργους και γενικότερα όλη την κοινωνία των Χανίων στο παγκρήτιο συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας το Σάββατο 19 Ιουλίου και ώρα 10.00 το πρωί στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και στην συνέχεια στον αποκλεισμό της Νατοϊκής Βάσης στο Μαράθι διαμαρτυρόμενοι για το έγκλημα της γενοκτονίας που συντελείτε αυτήν την ώρα ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό και για να σταματήσουμε το έγκλημα που πραγματοποιείται και στον τόπο μας με την ανοχή των ελληνικών αρχών, καθώς η επιχείρηση εξουδετέρωσης του Χημικού οπλοστασίου της Συρίας με την μέθοδο της υδρόλυσης στην θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης μας απειλεί όλους.
Τα συγκεκριμένα χημικά όπλα – όσο και αν θέλουν να μας πείσουν για το αντίθετο- είναι μείγματα επικίνδυνων και τοξικών ουσιών, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα μεγάλο περιβαλλοντικό κίνδυνο, ένα εφιαλτικό σενάριο που σε περίπτωση ατυχήματος σημαίνει την πλήρη νέκρωση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την καταστροφή του οικοσυστήματος και των ζώντων οργανισμών. Ιδιαίτερα επικίνδυνα για τη δημόσια Υγεία, την Αλιεία και τον Τουρισμό.
Απαιτούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση, τα όργανα της Ε.Ε. και του ΟΗΕ, να σταματήσουν αυτό το εγχείρημα, ώστε να αποτραπούν οι τραγικές και ανυπολόγιστες επιπτώσεις που θα έχει αυτή η πράξη στο οικοσύστημα της περιοχής μας και να σταματήσει αυτή η ακολουθούμενη πολιτική που αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως πεδίο οικονομικής συναλλαγής και μετατρέπει την λεκάνη της μεσογείου σε σκουπιδότοπο χημικών ή πυρηνικών αποβλήτων.
Τα σενάρια καταστροφής των χημικών δεν θα γίνουν οι εφιάλτες μας. Η προοπτική της ειρήνης θα γίνει ο εφιάλτης των πολεμοκάπηλων και αυτών που απαξιώνουν τη ζωή μας.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη, ώστε η Μεσόγειος να είναι θάλασσα ειρήνης και πολιτισμού».
Ζητάμε την αντίδραση, και τη συμμετοχή όλων σας στην ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  το Σάββατο 19 Ιουλίου και ώρα 10.00 το πρωί στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και στον αποκλεισμό της Νατοϊκής Βάσης στο Μαράθι για να απαιτήσουμε την αποτροπή μιας τέτοιας ενέργειας και να σταματήσουμε αυτά τα εγκλήματα.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Εργαζόμενοι εργαζόμενες,
Στη Μεσόγειο αυτήν την περίοδο συντελείται τριπλό έγκλημα με την συγκατάθεση και στήριξη της χρεοκοπημένης ελληνικής κυβέρνησης :
– Νοτιοδυτικά της Κρήτης το Αμερικάνικο ναυτικό έχει ξεκινήσει εν πλω το επικίνδυνο πείραμα  της υδρόλυσης των χημικών του πολέμου της Συρίας .
– Στη Γάζα ο Ισραηλινός στρατός για μια ακόμα φορά επιχειρεί νέα γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.
– Στα Χανιά συνεχίζεται η ομηρία των 140 Σύριων προσφύγων πολέμου οι οποίοι είναι άμεσα εκτεθειμένοι στο ενδεχόμενο έλλειψης στέγης και τροφής παραβιάζοντας κάθε διεθνή σύμβαση για τους πρόσφυγες πολέμου.
Σαν κάτοικοι της Κρήτης  και της Μεσογείου αλλά και σαν εργαζόμενοι  εκφράζουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας στο επικίνδυνο πείραμα της υδρόλυσης που συντελείται  στην  γειτονιάς μας  εν  κρυπτώ, απειλώντας την υγεία την οικονομία-τουρισμό  και το περιβάλλον  του τόπου μας .
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ : Την άμεση διακοπή του πειράματος της υδρόλυσης και καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να αποχωρήσει και να σταματήσει τη χρηματοδότηση του εν λόγω εγχειρήματος.
Την καταστροφή των χημικών όπλων των πολέμων, να την διαχειριστούν  τα κράτη και οι κυβερνήσεις που τα παράγουν και τα εμπορεύονται στους τόπους τους.
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ: Τη νέα σφαγή του λαού στη Γάζα από το στρατό του Ισραήλ, με την ανοιχτή στήριξη των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΚΑΛΟΥΜΕ : Τους εργαζομένους και τους πολίτες του Νομού Χανίων να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτά τα εγκλήματα και να συμμετέχουν μαζικά αγωνιστικά στις εκδηλώσεις όλων των φορέων που γίνονται στις 17, 19, 20 και 21 Ιούλη.
Συγκεκριμένα καλούμε σε συμμετοχή στον παγκρήτιο τριήμερο αποκλεισμό (19 – 21 Ιουλίου) της Νατοϊκής Ναυτικής βάσης της Σούδας  και ενημερώνουμε ότι εκπρόσωπος του συλλόγου μας  και της ομοσπονδίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ θα συμμετέχει στην εν πλω διαμαρτυρία – ακτιβισμό που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες στην περιοχή που συντελείται το επικίνδυνο πείραμα της υδρόλυσης των χημικών του πολέμου.

 

ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ

Αυτές της μέρες βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία καταστροφής (υδρόλυσης) του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στην κλειστή θάλασσα της Μεσογείου, ανοιχτά της Κρήτης. Η εν πλω υδρόλυση και απόρριψη των χημικών ουσιών στη θαλάσσια περιοχή μας είναι ένα εγκληματικό πείραμα, το οποίο διεξάγεται σε βάρος των λαών της Μεσογείου, των οικονομιών τους αλλά και της οικολογικής ισορροπίας της ευρύτερης περιοχής.
Η ιδέα για τη διεξαγωγή του επικίνδυνου αυτού πειράματος, η οργάνωση και η υλοποίησή του διευθύνεται από εκείνους που είναι οι βασικοί υπεύθυνοι (και ωφελημένοι) για την  παραγωγή και πώληση των χημικών στη Συρία. Στο πείραμα αυτό συμμετέχει –δυστυχώς– και η Ελληνική κυβέρνηση η οποία πέρα από τη διάθεση ενός ελληνικού υποβρυχίου παρέχει, σε συνεργασία με τη δημοσιογραφία τύπου MEGA, ANT, SKAI κ.λπ., το απαραίτητο «πέπλο σιωπής», ώστε η υπόθεση να μην προσλάβει διεθνείς διαστάσεις.
Είναι ζήτημα ζωής, της δικής μας ζωής, αλλά και χρέους προς τις επόμενες γενιές να μην επιτρέψουμε τη διεξαγωγή αυτού του επικίνδυνου πειράματος. Να σπάσουμε –καταρχάς– το ενημερωτικό φράγμα που έχει επιβληθεί από τα ελεγχόμενα συστημικά ενημερωτικά συγκροτήματα και να καταφέρουμε να διακόψουμε τη διαδικασία.
Το καθήκον αυτό δεν ανήκει σε άλλους! Ανήκει στον καθένα: από τους απλούς ευσυνείδητους πολίτες, με ευαισθησία στα θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, τους γονείς που θέλουν να προστατέψουν τη ζωή των παιδιών τους, τους προβληματισμένους βιοπαλαιστές που ανησυχούν για τις διαφαινόμενες οικονομικές και εργασιακές επιπτώσεις σε περίπτωση ατυχήματος, τους φωτισμένους και αναγνωρισμένους ανθρώπους του πνεύματος που φροντίζουν να ξυπνάνε τους λαούς μπροστά στην αδικία, και αυτούς που εκλεγμένοι απ’ το λαό να υπηρετούν θέσεις δημοσίου συμφέροντος, θέλουν να τιμήσουν την ευθύνη που τους ανατέθηκε, την Εκκλησία, τους μαζικούς, κοινωνικούς, πολιτικούς –και ό,τι άλλο– φορείς του τόπου.
Η ΕΛΜΕ Χανίων, μικρό «κομμάτι» αυτής της προσπάθειας, καλεί τα μέλη της και όλο το χανιώτικο λαό να δώσουν το παρόν στην παγκρήτια κινητοποίηση διήμερου αποκλεισμού της βάσης της Σούδας που έχει διοργανωθεί με ευθύνη του παγκρήτιου συντονιστικό φορέων με σκοπό να επιτευχθεί το «σπάσιμο» του φράγματος ενημέρωσης της κοινής γνώμης. Η κινητοποίηση αρχίζει με συγκέντρωση, την Παρασκευή στις 10:00 π.μ., στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, απ’ όπου και θα ξεκινήσει η μετάβαση στο χώρο γύρω από την Αμερικάνικη Βάση.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ε.Υ.Α. των Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, ξεκίνησε η καταστροφή του   χημικού οπλοστασίου της Συρίας, στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου και μάλιστα   κοντά στις Κρητικές ακτές.

Το έγκλημα που συντελείται στρέφεται ενάντια στους λαούς της Μεσογείου και ειδικότερα στην Κρήτη, και φαίνεται να είναι καλά οργανωμένο και σχεδιασμένο.

Οι ευθύνες της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι τεράστιες απέναντι στο μέλλον του τόπου μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η καταστροφή των χημικών στην Μεσόγειο και αυτοί που πούλησαν τα χημικά στην Συρία να τα μεταφέρουν στο έδαφος τους και να τα καταστρέψουν εκεί.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ στον Παγκρήτιο Αποκλεισμό της βάσης της Σούδας, το Σάββατο 19/7/2014 συγκέντρωση ώρα 10.00 στην Αγορά για την μετάβαση στην Βάση

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...