Ανθεί η ”μάυρη” εργασία και στην Κρήτη

Date:

Εργασιακό μεσαίωνα καταγγέλλει ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου και των ξενοδοχοϋπαλλήλων ότι βιώνουν οι εργαζόμενοι κυρίως τώρα που γίνονται οι συμφωνίες για δουλειά στα ξενοδοχεία για την τουριστική σεζόν.

Ο κ. Νικολιδάκης καταγγέλλει ότι λόγω της ανεργίας και της απόγνωσης των ανθρώπων να βρουν μια δουλειά δέχονται τους όρους που βάζουν κάποιοι εργοδότες τους οποίους χαρακτηρίζει αετονύχιδες.

Πρόστιμα, συνολικού ύψους 1.062.995 ευρώ, επεβλήθησαν σε 59 επιχειρήσεις σε όλη την Κρήτη, μετά από σχετικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από τις 15 Σεπτεμβρίου 2013 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2014.Συνολικά στο νησί ελέγχθηκαν 798 επιχειρήσεις, από τις οποίες οι 59 απασχολούσαν 109 εργαζομένους που δεν είχαν δηλωθεί, ήτοι ποσοστό 7,39%.

Εν τω μεταξύ, εκλέχθηκε το νέο Δ.Σ. από τις αρχαιρεσίες του σωματείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων και ο πρόεδρος τους προέβλεψε ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά αφού ακόμα κάποιοι υπάλληλοι δεν έχουν πληρωθεί τα περυσινά τους δεδουλευμένα.

Στα Χανιά ελέγχθηκαν 185 επιχειρήσεις, που απασχολούν 660 εργαζομένους, από τους οποίους 16 ήταν ανασφάλιστοι.  Στο Ρέθυμνο, σε 107 ελέγχους επιχειρήσεων, με προσωπικό 445 άτομα, τα 17 ήταν ανασφάλιστα και στο Ηράκλειο, σε 363 επιχειρήσεις, με 2.648 εργαζομένους, οι 53 ήταν αδήλωτοι. Στο Λασίθι, τέλος, από τους 998 εργαζομένους, σε 143 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν, οι 23 δούλευαν “μαύρα”.

neatv.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...