Αντιδράσεις για το επεισόδιο στα Σφακιά με τον Πάνο Καμμένο

Date:

Εντύπωση δημιούργησε κείμενο – ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Νέλλης Ψαρρού για την εφημερίδα μας αναφορικά με επεισόδιο που έγινε στα Σφακιά με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.

Χθες, στην ιστοσελίδα της εφημερίδας μας, υπήρξαν αντιδράσεις – απαντήσεις αναγνωστών φίλα προσκείμενων προς το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Μεταξύ των αντιδράσεων που εκφράστηκαν διαδικτυακά και μία απάντηση που έδωσε ο δήμαρχος Σφακίων Παύλος Πολάκης καθώς και η επιστολή προς την εφημερίδα μας του γνωστού κοινωνικού αγωνιστή και δασκάλου Κώστα Ντουντουλάκη. Αυτές δημοσιεύουμε σήμερα μαζί με μια απαντητική επιστολή της δημοσιογράφου Νέλλης Ψαρρού ώστε οι αναγνώστες μας να έχουν μια όσο πιο σφαιρική εικόνα για τη συζήτηση που έλαβε μέρος.

Σχετικά με το επεισόδιο Καμμενου στα Σφακιά

Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους επειδή είδα ένα δημοσίευμα στον Αγώνα της Κρητης για το μικροεπεισοδειο με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ κο Πανο Καμμενο εχθες στα Σφακια.
1) κατα την ωρα της επιβιβασης του κου καμενου στο καικι με το οποιο συμμετειχε αυτος και η συνοδεια του στην εν πλω διαμαρτυρια καποιος του επιτεθηκε φραστικα και ανταλαχθησαν καποιοι λεκτικοι διαξιφισμοι με τη συνοδεια του .
Δε δοθηκε συνεχεια στο επεισοδιο και μετα απο παρεμβαση και δικη μου στο λιμενικο που κινηθηκε και αυτεπάγγελτα λόγω της ιδιότητας του κ. Καμμενου ως προεδρος κομματος, επιτράπηκε ο απόπλους του καϊκιού Αγ Νικολας που στο κατάστρωμα του έγινε η φασαρία .
2) το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε με το λιμενικό στην επιστροφή των σκαφών όπου ξαναζητηθηκαν τα στοιχεία αυτού που ξεκίνησε το φραστικό διαπληκτισμό το οποίο έληξε μετά απο παρέμβαση δική μου και του υποψηφίου των ΑΝΕΛ κου Αλεξάκη Μιχάλη που επιβεβαίωσε ότι ο κος Καμμενος δε θέλει να δοθεί καμία συνέχεια στο περιστατικό .
Θέλω να πω τα εξής .Όταν προσπαθείς να φτιάξεις ένα μέτωπο ενάντια στην καταστροφή της μεσογείου από τα χημικά, στο μέτωπο αυτό θα συμμετέχουν άνθρωποι με διαφορετικεs αντιλήψεις, ιδεολογικεs και πολιτικεs.
Στοιχειωδώς σεβασμοs και στοιχειωδεs πολιτικο κριτηριο επιβαλλουν να μην αμαυρώνονται τετοιεs πρωτογνωρεs κινητοποιησεις απο συμπεριφορές τέτοιου τύπου που μπορεί να ικανοποιούν το θυμικό ορισμένων αλλά τελικά δηλητηριάζουν σχέσεις και διαδικασίες και υπονομεύουν την αναγκαία ενότητα αγωνιστικών και αντιμνημονιακων δυνάμεων .
Αυτά και τέλος

Παυλος Πολακης  (δημαρχος Σφακιων)

Η προκλητικά προδοτική προσβολή της Ελληνικής Σημαίας από το “θύμα” του Καμμένου

Είναι πασίγνωστο πως δεν ανήκω στους ΑΝ.ΕΛ. Είναι πασίγνωστη η ιδεολογική και πολιτική μου τοποθέτηση ως συνειδητός μαρξιστής (ανένταχτος μετά την αποχώρησή μου από το ΚΚΕ όταν έπαψε να αντιτίθεται στην ΕΕ,συγκυβέρνησε με Μητσοτάκη επί Τζανετάκη και με ΝΔ/ΠΑΣΟΚ επί Ζολώτα το 1989-90.

Δεν είναι μόνο ούτε κύρια, τα άρθρα, οι μελέτες,τα  σχόλια στον τοπικό και όχι μόνο τύπο και η  επί δεκαετία και πλέον τηλεοπτική εκπομπή μου “Προβληματισμοί”, μάχιμης αντισυστημικής πολιτικής ανάλυσης στον “Κρήτη 1”

Είναι πρώτ΄απ΄όλα η έμπρακτη στάση ζωής μου. Οι αγώνες μου στο αντιβασικό και αντισυστημικό συνδικαλιστικό κίνημα,οι πολύμηνες δικαστικές διώξεις, η επιπλέον  πρωτόδικη καταδίκη μου για “περιύβριση δικαστικής εξουσίας”  λόγω άρθρου μου σε αυτήν την εφημερίδα κατά των διώξεων Τσουρή και Τσιναράκη στην αντιβασική διαδήλωση της 23/7/1990 κλπ, κλπ…

-Ουδέποτε θέλησα να εξαργυρώσω τους αγώνες μου με θεσμικά πόστα (άποψή μου, δεν προσβάλω όσους το κάνουν άδολα) αν και μου έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες πάμπολλες προτάσεις για “σημαντικές” και μη υποψηφιότητες στην υποτιθέμενη τοπική “αυτοδιοίκηση”.

Εξαιτίας ακριβώς αυτής της όλης στάσης ζωής και των αξιών που προσπαθώ να υπηρετώ με κατέλαβε  απέραντη οργή και κατάπληξη όταν διάβασα το απόλυτα διαστρεβλωτικό, εμπαθέστατα διασπαστικό των αντιμνημονιακών δυνάμεων “σχόλιο” κάποιας αρθρογράφου στον ‘Αγώνα” για το επεισόδιο στην διαδήλωση κατά των χημικών στα Σφακιά που με τόσο θράσος χρεώνει στον Καμμένο, τον Μαριά, την Γεωργαντά και τους υπόλοιπους αντιμνημονιακούς  αγωνιστές των Ανεξ.Ελλήνων!

-Αποσιωπά καταρχήν η συκοφάντις σκόπιμα το ότι ο ξένος προς το ήθος και την έντιμη, αγωνιστική και ενωτική στάση όλων των άλλων διαδηλωτών αλήτης εκτόξευσε χυδαίες ύβρεις και όχι μόνο κατά Καμμένου, Γεωργαντά, Μαριά κλπ, αλλά προπαντός προς την Ελληνική Σημαία!!! Και ακριβώς εξαιτίας της ανάρτησης της Ελληνικής Σημαίας στο πλοιάριο που επεβαιναν αυτοί! Την οποία ουρλιάζοντας απεκάλεσε το κάθαρμα κουρελόπανο ή κωλόπανο!!!…

Γιατί το αποσιωπά η “άδολη” αρθρογράφος; Εκατοντάδες διαδηλωτές ένιωσαν απέραντη αηδία ακούγοντάς τον, αυτή τάχα… δεν το άκουσε; Προφανώς άλλος είναι ο λόγος: Ότι συμφωνεί απόλυτα μαζί του αλλά πιο “πονηρή”δεν τολμά να το πεί ανοιχτά, ο ρόλος της είναι να παρέχει κάλυψη στα καθάρματα που μιλάνε έτσι για το “πανί”-σύμβολο όλων των εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων, το “πανί” που ήταν σημαία της Εθνικής Αντίστασης, των αγωνιστών του Πολυτεχνείου (όχι αυτών που κατέληξαν σαν τους Λαλιώτη-Δαμανάκη και σία…). Ανήκει ιδεολογικά η αρθρογράφος προφανώς στα υποχείρια της νέας εθνοαποδομητικής παγκοσμιοποιητικής καπιταλιστικής τάξης, στα διαβρωμένα από πράκτορες (σαν τον “αναρχικό” πράκτορα της ΚΥΠ Ντάνο Κρυστάλη…) στα  δήθεν αναρχικά ή ψευτοαριστερά γκρουπούσκουλα που από τη μια στηρίζουν εντός της Πατρίδας μας ξένους ή κατασκευαζόμενους εθνικισμούς και θρησκευτικούς σκοταδισμούς υπαρκτών και μη μειονοτήτων, από την άλλη καθυβρίζουν με υστερική μανία κάθε μορφή αγνού Πατριωτισμού των Ελλήνων. Και όσον αφορά το αν θα μιλούσε Ο Καμμένος κλππου γράφει, ήμουν κοντά στο μικρόφωνο, είδα πόσο ευγενικά ο άνθρωπος είπε  στον δήμαρχο πως κατανοεί  και σέβεται την απόφαση της επιτροπής να μη μιλήσουν εκπρ/ποι κομμάτων. Ας ζητηθεί η μαρτυρία και του αγωνιστή Σφακιανού δημάρχου, αν υπήρξε η παραμικρή “παρεξήγηση” κλπ που παραπληροφορεί η κυρία αυτή!

-Το Σύστημα με όλα τα μέσα που διαθέτει, φανερά και μουλωχτά, προσπαθεί σήμερα να πολεμήσει τον αγνό ΛαϊκόΠατριωτισμό, γιατί αποτελεί τοκύριο εμπόδιο στην καθυπόταξη του ελληνικού λαού, στο ξεπούλημα της Ελλάδας.

Και όσον αφορά στην τακτική του Συστήματος πριν και μετά τις εκλογές, μόνο όποιος είναι ηλίθιος δεν καταλαβαίνει πως διαμορφώνει “Σχέδια Α,Β,Γ, Δ…” σε αντίθεση με μια “Αριστερά” υπηρετική μιας ΕΕ που βομβάρδισε και διέλυσε την Γιουγκοσλαβία,την Λιβύη, που έκανε πραξικόπημα τώρα στην Ουκρανία και παίρνει μέτρα εναντίον όσων εκεί το αντιπαλεύουν,μιας ΕΕ φυλακής των λαών τους χάριν του 4ου Ράιχ των τραπεζιτών και ολιγαρχών.

Μόνο ηλίθιοι ή εντολοδόχοι του Συστήματος δε βλέπουν πως είναι βούτυρο στο ψωμί της τρόικας και των ντόπιων δοσιλόγων οι έριδες μεταξύ αντιμνημονιακών δυνάμεων (εντελώς τεχνητές και διαστρεβλωτικά παραποιημένες μάλιστα στην περίπτωση χυδαίου αλήτη και κλιμακίου των ΑΝΕΛ).

Αλήθεια, “δεν τό ΄ξερε η “πανέξυπνη” και τόσο “αντικειμενική” αρθρογράφος πως έδωσε πολύτιμη τροφή (και με φοβερά ψεύδη!) στα συστημικά ΜΜΕ να κάνουν σπέκουλα;… Γιατί κανείς άλλος δεν έγραψε καν στα τοπικά ΜΜΕ ότι υπήρξε επεισόδιο; Αυτή ήταν ο”φωστήρας”, η πρόθυμη να παίξει τέτοιο ρόλο…

Μόνο τέτοια άτομα  δεν βλέπουν επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αν βγει πρώτο κόμμα ή θα κάνει κυβέρνηση με στήριξη των ΑΝΕΛ (μακάρι έστω με ψήφο ανοχής, υπό όρους, και από ΚΚΕ)  ή με “στήριξη”-θηλειά στολαιμό του και ταφόπετρα στις προσδοκίες του λαού,  από “Ποτάμι”, “Ελιά”, ή και την …παπανδρεϊκή-μνημονιακή ΔΗΜΑΡ, αν κι αυτή βγάλει πάλι βουλευτές.

Όσοι τορπιλίζουν την επιτακτικά αναγκαία σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (και ΚΚΕ,αν θελήσει η ηγεσία του)  στην βάση κοινά αποδεκτού συνεπούς αντιμνημονιακού-εθνικοανεξαρτησιακού φιλολαϊκού προγρ/τος, τορπιλίζουν την μόνη πιθανότητα ανατροπής της σημερινής απάνθρωπης πολιτικής.

Χανιά 29/4/2014
Κώστας Ντουντουλάκης, δάσκαλος

Σχετικά με τις διαμαρτυρίες σχολιαστών για το άρθρο μου
1) Τα γεγονότα τα λεμε όπως είναι και όχι όπως θα θέλαμε να είναι. Να είστε βέβαιοι ότι θα ήθελα να ήταν διαφορετικά και να μην μας απαγορεύεται από το Λιμενικό ύστερα από καταγγελία Καμμένου (όπως μας είπε ο ίδιος ο Λιμενάρχης) ο απόπλους λόγω ενός ατυχούς περιστατικού. Θα ήθελα επίσης οι πολιτικοί μας που δεν είναι μνημονιακοί να είχαν διαφορετική νοοτροπία, κι ας μην συμφωνούσα ιδεολογικά ή πολιτικά μαζί τους.
2) Ο κ. Καμμένος καλά έκανε και ήρθε στα Σφακιά, μπράβο του, έτσι πρέπει να κάνει. Την ΑΠΑΙΤΗΣΗ του να μιλήσει όμως στηλιτεύει το άρθρο μου. Η απαίτησή του αυτή επιβεβαιώθηκε σε μένα από τα 2 μέλη του συντονιστικού που ήταν παρόντα και δέχτηκαν τις βρισιές όταν αρνήθηκαν τον λόγο στον κ. Καμμένο – όπως θα τον αρνούνταν σε όποιον υποψήφιο, αρχηγό ή μη, θα ήταν εκεί. Το επιβεβαίωσαν και 3 σφακιανοί που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή από πίσω τους.
3) Το περιστατικό γενικά δεν έγινε αντιληπτό από τον περισσότερο κόσμο, εκτός από τους επιβαίνοντες στο Καράβι για τη Γάζα, μιας και οι λιμανικοί δημιούργησαν αυτό το επεισόδιο μόλις είχαν αποπλεύσει όλα τα φουσκωτά και φόρτωνε το Δασκαλογιάννης – φυσικά γιατί φοβόταν να δημιουργήσει ζήτημα ενώ ήταν κόσμος μπροστά. Στην επιστροφή μας στο νέο λιμάνι έγινε το ίδιο: δεν υπήρχε κόσμος εκεί, αφού μας οδήγησαν να δέσουμε εκεί που δεν ήταν ο κόσμος, στο νέο λιμάνι.
4) Για όσους υπονοείτε ότι μεροληπτώ ενάντια στους ΑΝΕΛ, η εύκολη απάντηση είναι να σας παραπέμψω σε πρόσφατο άρθρο μου στην προσωπική μου ιστοσελίδα σχετικά με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στα Χανιά και τις δηλώσεις του για τα χημικά. Όμως, δεν έχει σημασία διότι είναι η συνήθης πρακτική που ακολουθεί εδώ και χρόνια η “συγκυβέρνηση”: κατηγορεί ως μέλη κόμματος και συγκεκριμένα του ΣΥΡΙΖΑ όποιον της ασκεί κριτική. Δεν θα περίμενα από ένα κόμμα που δηλώνει αντιμνημονιακό να ακολουθεί τις μνημονιακές στρατηγικές προπαγάνδας αν στ’ αλήθεια ήταν αντιμνημονιακό. Και μάλιστα να βρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εσείς που διαμαρτύρεστε γράφετε αλλού ότι το άρθρο μου επίσης δυναμιτίζει την προσέγγιση ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ. Δείτε στα σχόλιά σας ποιος δυναμιτίζει αυτή τη σχέση.
5) Η πρακτική των μηνύσεων χάριν της φίμωσης όσων πολιτικά δεν μας αρέσουν είναι επίσης μια συνήθης πολιτική πρακτική που έχουμε ζήσει εδώ και χρόνια. Μπορούν οι ΑΝΕΛ να συνεχίσουν τις ίδιες πρακτικές με τα κόμματα που κατηγορούν, αν θέλουν. Σε αυτή την περίπτωση φυσικά θα παραστούν όλοι οι μάρτυρες που έλαβαν γνώση του επεισοδίου, και έχω ήδη στη διάθεσή μου τα στοιχεία τους.
6) Η δήλωση του Πολάκη δείχνει διακριτικά και με διπλωματία ότι πράγματι υπήξε ζήτημα, προσπαθώντας να το υποτονίσει ως όφειλε λόγω της θέσης του, και δεν μιλά για το πριν γιατί δεν ήταν εκεί την ώρα που ο Καμμένος απαιτούσε από τα μέλη του συντονιστικού να μιλήσει λέγοντας ότι είναι αρχηγός. Οι αρχηγοί καλό είναι να διακρίνονται και για τη σεμνότητά τους.
7) Για τον κύριο Αλεκάξη: τον περιέγραψα χωρίς σχολιασμό καθώς δεν γνώριζα ποιος είναι, τον είδα μπροστά μου και άκουσα η ίδια τι είπε με τον υπεύθυνο του λιμενικού. Αν επιθυμεί μπορώ να γράψω το όνομά του τώρα που μου είναι γνωστό – αν δεν επιθυμεί και δεν μου το ζητήσει εδώ δημόσια δεν θα το κάνω γιατί θα είναι σαν να μεταβάλλω αυτά που έγραψα. Δεν έχει σημασία πάντως: δεν τον περιέγραψα υποτιμητικά αλλά εντελώς περιγραφικά; αν για παράδειγμα είχε χαρακτηριστικά σωματοφύλακα θα τον περιέγραφα ως τέτοιον.
8) Όπως παρατηρώ, καταφέρονται εναντίον μου ορισμένοι συμπολίτες μας που είναι μέλη των ΑΝΕΛ. Κατανοητό, αλλά και μεροληπτικό επίσης. Ειδικά όταν με κατηγορούν για μεροληψία τα μέλη των ΑΝΕΛ και μόνο.
Ελπίζω οι διευκρινήσεις να είναι αρκετά διαφωτιστικές. Ποτέ δεν γράφω κάτι αν δεν είναι διπλά διασταυρωμένο, διότι απλώς ποτέ δεν ρισκάρω το όνομά μου και την αμεροληψία στην ενημέρωση που πρεσβεύω και για την οποία είναι γνωστή η δουλειά μου. Δεν θα άξιζε να το κάνω για τους ΑΝΕΛ ή για κανένα άλλο κόμμα ή λόγο, να είστε βέβαιοι.

Νέλλη Ψαρρού

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...