Απάντηση προς τον μειοψηφούντα Συνδυασμό του κ. Μπουζάκη στο Σέλινο σε δημοσίευμα του για τον βιολογικό Παλαιόχωρας

Date:

Ο Συνδυασμός του κ. Μπουζάκη με ασήμαντο έργο και προσφορά στον τόπο και στην Κοινωνία του νεοσύστατου Δήμου Καντάνου-Σελίνου ο οποίος τελεί τα τελευταία χρόνια σε σχέση πλήρους αλληλεξάρτησης με τον Συνδυασμό του κ. Δερμιτζάκη Γεωργίου -με τον οποίο σε όλα τα Συμβούλια συμπορεύεται και υπερθεματίζει εις βάρος του Συλλόγου Τροχαλού-, με την προώθηση θέσεων όπως κατάργηση υφιστάμενου νεκροταφείου Αγ. Γεωργίου οικισμού Παλαιόχωρας, επέκταση του σχεδίου πόλεως στα 20 μ από το νεκροταφείο του Αγ. Γεωργίου, κήρυξη τουριστικής ζώνης της περιοχής Αγ. Γεωργίου, μεταφορά βιολογικού καθαρισμού από το Τηγάνι στην θέση Τροχαλού, έγκριση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου κατά τα συμφέροντα που τον υποστηρίζουν, με απαξίωση άλλων περιοχών στις οποίες δυστυχώς τυγχάνει να είμαστε ιδιοκτήτες, για άλλη μια φορά αρθρογραφεί σε βάρος μας συκοφαντώντας το Σύλλογο Τροχαλού και τα μέλη του οι οποίοι προασπίζουν το Δημόσιο Συμφέρον και τη Νομιμότητα από αυθαιρεσίες τις οποίες επιχειρούν δεκατέσσερα και πλέον χρόνια να επιβάλλουν Συμφέροντα μεμονωμένα στον οικισμό Παλαιόχωρας.κ. Μπουζάκη, λύσατε όλα τα προβλήματα του Ναυτικού, μετά λύσατε όλα τα προβλήματα του χωριού σας Σαρακίνα, κι έρχεστε τα τελευταία 3 χρόνια και το ΄χετε πάρει προσωπικά να λύσετε τα σοβαρά για εσάς θέματα του βιολογικού καθαρισμού Παλαιόχωρας. (ο οποίος ήταν και παραμένει εγκεκριμένος στην θέση Τηγάνι και την απομάκρυνση του νεκροταφείου από τον Αγ. Γεώργιο.)

Κ. Μπουζάκη είστε Δημοτική Αρχή των περιοχών Τηγάνι και Αγ. Γεώργιος ;;;;
Σας προκαλούμε να μας αναφέρετε έστω και μία πρόταση σας εποικοδομητική για το υπόλοιπο Σέλινο, την οποία εμείς ως τώρα αγνοούμε, εφόσον γνωρίζουμε ότι είστε Δημοτικός Σύμβουλος των περιοχών Τηγάνι και Αγ. Γεωργίου -σε μικρή κλίμακα 200 περίπου μέτρων-.
Για ποιο λόγο ως τώρα δεν έχετε προχωρήσει σε διαδικτυακή μετάδοση των Δημοτικών σας Συμβουλίων για να λαμβάνει ο κόσμος γνώση του τι κάνετε σε αυτά;; Εμείς προσωπικά έχουμε έρθει ως μέλη του Συλλόγου και απογοητευτήκαμε από το επίπεδο του Συμβουλίου όπως έχουν απογοητευτεί και πολλοί άλλοι συνδημότες μας οι οποίοι δεν εμφανίζονται στα Συμβούλια σας τα οποία γίνονται πάντοτε με την παρουσία 2 έως 3 σταθερών προσώπων. Για ποιο λόγο ούτε κάν δημοσιεύετε στο διαδίκτυο και στις εφημερίδες τα θέματα του εκάστοτε Δημοτικού σας Συμβουλίου;;; Μήπως για να περνάνε οι αποφάσεις σας ερήμην των συμπολιτών σας;;;;

Κατά τα άλλα για τις απορίες σας που εκφράσατε για τον Σύλλογο μας και για τα κίνητρα των μελών μας, σας αναφέρουμε, ότι «κρίνετε εξ ιδίων τ΄ αλλότρια» και ο Σύλλογος μας με τις παρεμβάσεις του έχει διαφυλάξει την περιοχή από την καταστροφή που ετοιμάζατε με τις παράνομες μεθοδεύσεις σας.
Τί μεγαλύτερη απόδειξη υπάρχει των άχρηστων και παράνομων μελετών σας από την απόρριψη από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της πρότασης για ένταξη του έργου βιολογικού στα Τροχαλού στο ΕΣΠΑ, της αποφάσεως του Σ.τ.Ε που ανέστειλε τα αντιπλημμυρικά έργα και την οριοθέτηση του χειμάρρου Σαρακινιώτη στην περιοχή Τροχαλού, την απόφαση της Επιτροπής της Περιφέρειας για ακύρωση της απαλλοτρίωσης στην περιοχή Νεροβολάκοι (για τη μεταφορά του Νεκροταφείου από τον Αγ. Γεώργιο στους Νεροβολάκους), και άλλα πολλά που έχετε πράξει τα τελευταία 15 χρόνια εφόσον σας θεωρούμε και είσαστε συνυπεύθυνος και συμπαραστάτης όλων των ενεργειών της νύν Δημοτικής Αρχής.

Εξάλλου πιστεύουμε ότι με τις ενέργειες μας ωθήσαμε τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου να προχωρήσει σε βελτιώσεις των μελετών του, γεγονός το οποίο είναι θετικό εφόσον και σε περίπτωση που ο Δήμος κερδίσει τα Δικαστήρια το έργο θα είναι βελτιωμένο (τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων, λιγότερα αντλιοστάσια, βελτίωση του υποθαλασσίου αγωγού, κλπ)
Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και θα υποβάλλουμε προτάσεις άλλη μια φορά για λύση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου αν και πιστεύουμε ότι είναι δύσκολος ο ρόλος μας εφόσον δεν είναι αρωγός η Πολιτεία στην προσπάθεια μας (καθώς ελλείπει Κτηματολόγιο, Δασολόγιο, Χωροταξικός Σχεδιασμός, κλπ), αλλαγή της Νομοθεσίας για προώθηση των Επενδύσεων και Ανάπτυξη της περιοχής μαζί με περιορισμό της Γραφειοκρατίας και των προβλημάτων που συναντά ο Πολίτης με τις Δημόσιες Υπηρεσίες, απλοποίηση Νομοθεσίας κλπ.
Θεωρούμε ότι απαντώντας σας, σας φέρνουμε στην επιφάνεια από την πολιτική αφάνεια που βρίσκεστε, εξού και δεν χρειάζεται κάθε φορά να σας απαντάμε σε ό,τι γράψετε, αλλά ταυτόχρονα επιφυλασσόμεθα παντώς νομίμου Δικαιώματος μας και θα ήταν φρόνιμο εκ μέρους σας να περιμένετε τις αποφάσεις των Δικαστηρίων πρίν τη δημοσίευση των πικρόχολων σχολίων σας κι όχι να προτρέχετε κατηγορώντας και συκοφαντώντας τον Σύλλογο μας και τα μέλη του.
Κι όσον αφορά τους ισχυρισμούς σας ότι είμαστε ευάλωτοι σε χρηματισμό για να αποσύρουμε τις Ενστάσεις μας, σας έχουμε ήδη απαντήσει με τα άρθρα μας με τίτλο «συνεχίστε να μας προσφέρετε άφθονο γέλιο».
Εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια, και σίγουρα θα σας δώσουμε αξία εάν προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη για τα γραφόμενα σας τα οποία ούτως ή άλλως δεν μας αγγίζουν κι αδυνατείτε να αποδείξετε, ρίχνετε όμως λάσπη σε μέλη του Συλλόγου μας και στον Σύλλογο μας γνωρίζοντας ότι δεν είναι εύκολο να αποδειχθούν με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της Κοινής Γνώμης (Θα ήταν πολύ εύκολο και για εμάς να σας καταγγείλουμε ότι μας πλησιάσατε και μας τάξατε χρήματα από το ΕΣΠΑ για να αποσύρουμε τις Ενστάσεις μας).
Όσον αφορά το Σύλλογο μας σας παραπέμπουμε στο Πρωτοδικείο να διαβάσετε το Καταστατικό του για να σας λυθούν οι φοβερές απορίες σας και τα ερωτηματικά για την ύπαρξη του.
Άλλωστε το έργο του Συλλόγου μας σας είναι γνωστό, εφόσον, έχει σταματήσει προς μεγάλη σας λύπη όλη την τοπική διαπλοκή, για το καλό του τόπου, εφόσον τα συγκεκριμένα θέματα έχουν λυθεί από το 1996 με την έγκριση του Σχεδίου Πόλεως Παλαιόχωρας.

Με εκτίμηση

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΟΧΑΛΟΥ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...