Απάντηση σε κοινή επιστολή φορέων της Τ.Κ.Πλατανία στις 22-6-2013

Date:

Κύριε Διευθυντά,

Σε απάντηση της κοινής επιστολής του Συλλόγου Επιχειρηματιών Δήμου Πλατανιά « Ο Ιάρδανος», του Τοπικού Συμβουλίου Πλατανιά, του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανιά, του Αγροτικού Συνεταιρισμού;; στην εφημερίδα «Αγώνας της Κρήτης» στις 22 Ιουνίου, σας αναφέρομε τα παρακάτω:     Όσο αφορά το Αναπτυξιακό Πρόβλημα του Νομού και ειδικότερα τις πύλες εισόδου Αεροδρόμιο και Λιμάνι όπως γνωρίζομε όλοι , αυτό το αναπτυξιακό έλλειμμα διαχρονικά, δεν είχε αντιμετωπιστεί.

Ειδικά όμως για το Αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Περιφέρειας αλλά και όλων των Δήμων του Νομού , έχει διαφανεί ότι η επέκταση του Αεροδρομίου και η υπογραφή της Σύμβασης για το έργο αυτό είναι πλέον οριστική.

Όσο αφορά το τουριστικό μοντέλο ανάπτυξης και στο Δήμο Πλατανιά αλλά και ευρύτερα στην Χώρα θα συμφωνήσω ότι είναι προϊόν έλλειψης τουριστικής πολιτικής αλλά και οι επιμέρους πρακτικές παραγόντων του τουρισμού έχουν οδηγήσει σε ένα στρεβλό μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης.

Σε ότι αφορά τα ειδικότερα θέματα που αναφέρει η κοινή επιστολή των Φορέων της Τοπική Κοινότητας Πλατανιά , θα ήθελα να αναφέρω τα παρακάτω:

  • · Όσο αφορά το θέμα των πεζοδρομίων γνωρίζουν πολύ καλά οιφορείς της Τ.Κ. ότι ο Καλλικρατικός Δήμος Πλατανιά έχειυποβάλει, το εργο των πεζοδρομίων, προς χρηματοδότηση τρείς(3) φορές προς την Περιφέρεια Κρήτης και έχει απαιτήσει σεκοινή σύσκεψη με τους εκπροσώπους των φορέων αυτών και τον Περιφερειάρχη και την Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής,την Ένταξη των πεζοδρομίων αυτών στο ΠΕΠ Κρήτης.
  • · Όσο αφορά το θέμα του παραεμπορίου και της πληθώρας τωνπεριφερόμενων πωλητών στην παραλία του Πλατανιά ,γνωρίζουν πολύ καλά οι εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων ότι οΚαλλικρατικός Δήμος Πλατανιά πρώτος δημιούργησε μικτάκλιμάκια με την ΕΛΑΣ από το 2011 τα οποία έδειξανεντυπωσιακά αποτελέσματα σε σχέση με το παρελθόν με τηνεντυπωσιακή μείωση των παραπάνω φαινομένων, κάτι που και οιίδιοι είχαν παραδεχθεί αλλά ήταν και κοινά ομολογούμενο.
  • · Όσο αφορά το θέμα της άγρας πελατείας αλλά και τηςηχορύπανσης το οποίο άπτεται των αρμοδιοτήτων της ΕΛΑΣ, ήδηαπό την αρχή της τουριστικής περιόδου μετά από συνεργασία μετην Αστυνομική Δ/νση Χανίων συμφωνήθηκε να υπάρχουν μικτάπερίπολα της ΟΠΚΕ και της Δημοτικής Αστυνομίας προκειμένου να γίνει καταπολέμηση αυτών των δραστηριοτήτωνκάτι που από τον αριθμό των μηνύσεων τις οποίες μας έχουνκοινοποιήσει, φαίνεται ότι αυτό πραγματοποιείται.
  • · Επίσης όσο αφορά το θέμα των διαγραμμίσεων στηνπολυσύχναστη περιοχή της Τ.Κ.Πλατανιά, διαφεύγει από τουςσυντάκτες της επιστολής ότι ο Δήμος από τις αρχές Απριλίουείχε φροντίσει όλες τις διαγραμμίσεις πεζών σε όλο το εύρος τηςΤ.Κ.
  • · Όσο αφορά το θέμα ότι έχει υποβαθμισθεί η πλατεία τουΠλατανιά λόγω κατάληψης της από οχήματα ΤΑΧΙ, τουςδιαφεύγει για άλλη μία φορά , ηθελημένα άραγε ; ότι οΚαλλικρατικός Δήμος Πλατανιά μεγάλωσε την πλατεία για ναδώσει περισσότερο ζωτικό χώρο στους επισκέπτες εξαλείφονταςτον παρακαμπτήριο εσωτερικό δρόμο που υπήρχε όπουστάθμευαν καθημερινά και για όλη την διάρκεια της ημέραπερίπου είκοσι ΤΑΧΙ και μεγάλωσε τον ελεύθερο της χώρο, ενώπροέβη και σε άλλες παρεμβάσεις προκειμένου η πλατεία ναείναι πιο λειτουργική.
  • · Όσο αφορά το θέμα των θέσεων στάθμευσης και τον αριθμό ΤΑΞΙανά θέση στάθμευσης το Δημοτικό Συμβούλιο πρόσφατα πήρεσυγκεκριμένη απόφαση με μεγάλη πλειοψηφία προκειμένου αφενός να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες και τουρίστες τηςπεριοχής και αφετέρου όσο είναι δυνατό να μειώνεται τοκυκλοφοριακό φορτίο στην περιοχή.

Κύριε Δ/ντα, από τα παραπάνω συνάγεται εύκολα το συμπέρασμα ότι οι εκπρόσωποι των φορέων που υπέγραφαν την επιστολή προς εσάς γνώριζαν και τις δράσεις του Δήμου και τα αποτελέσματα των δράσεων αυτών καθώς και την καθημερινή προσπάθεια που ο Δήμος καταβάλει.

Επίσης τα περισσότερα από τα παραπάνω θέματα ο Δήμος φροντίζει να έχει ένα ανοιχτό πεδίο διαλόγου και συνεργασίας και είχαν γίνει και η ίδιοι κοινωνοί και συνεργάτες πολλών προσπαθειών. Είναι λοιπόν εύλογη η απορία μου που αποσκοπούσε ή που αποσκοπεί η παραπάνω επιστολή.

Θέλω να πιστεύω ότι ήταν αποτέλεσμα μιας κοινής ανησυχίας για αρκετά κοινά θέματα που κάποιοι θεώρησαν σκόπιμο να την διαχειριστούν με ένα δικό τους τρόπο.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Με εκτίμηση

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Μαλανδράκης Ιωάννης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...