Αποτυχία δακοπροστασίας στην Αντιπεριφέρεια Χανίων

Date:

Ερώτηση προς τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων με θέμα «Αποτυχία δακοπροστασίας στην αντιπεριφέρεια Χανίων» κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης στην οποία αναφέρει:

Παταγώδη αποτυχία είχε η καταπολέμηση του δάκου στην Αντιπεριφέ-ρεια Χανίων κατά την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο, όπως καταγγέλλεται από τους Δημάρχους και άλλους φορείς.

Με αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας δεν έγιναν οι ενδεδειγμένοι δολωματικοί ψεκασμοί, με αποτέλεσμα αφενός η παραγωγή ελαιολάδου να μειωθεί δραματικά, αφετέρου η ποιότητά του να είναι υποβαθμισμένη.

Περαιτέρω, πολλοί παραγωγοί, για να προστατέψουν το προϊόν κατέφυγαν σε ψεκασμούς με πλήρη κάλυψη των δέντρων και του καρπού, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό εξ επόψεως κόστους και ποιότητας παραγωγής.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ: Ερωτάται ο κ. Υπουργός Αγροτικής Ανά-πτυξης & Τροφίμων, αν η αποτυχία αυτή προβληματίζει τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου του για μια πιο υπεύθυνη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος του δάκου κατά την επόμενη ελαιοκομική περίοδο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...