Αποχωρεί από τη ΔΗΜΑΡ η Ξηροτύρη: «Αργήσαμε για τη σύγκλιση με το ΣΥΡΙΖΑ»

Date:

Την απόφασή της να μην συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε σήμερα μιλώντας στο ρ/σ Στο Κόκκινο, η βουλευτής του κόμματος Ασημίνα Ξηροτύρη, εκφράζοντας την διαφωνία της για την συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με το κόμμα «Πράσινοι-Αλληλεγγύη» και για το ότι άργησε να γίνει η σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Το κόμμα άργησε να κάνει σαφείς τις προθέσεις του. Στο συνέδριο ήταν σωστές οι αποφάσεις, και η επιλογή μας να μην ψηφίσουμε ΠτΔ ήταν σαφής. Λυπάμαι, απογοητεύτηκα ότι δεν υπήρξε η προεκλογική συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ, και οδηγηθήκαμε σε μεγαλύτερο αδιέξοδο. Πρώτα εξέτασε την αυτόνομη κάθοδο και τώρα έκανε συνεργασία με τους Πράσινους. Αυτή η επιλογή δεν με εκφράζει και δεν μπορώ να την παλέψω με τον κόσμο, ο κόσμος θέλει την αλλαγή» υποστήριξε η βουλευτής.

«Εγώ δεν αναγνωρίζω τη συμμαχία ΔΗΜΑΡ – Πράσινοι , δεν βοηθάει στο στόχο να αλλάξει αυτή η καταστροφική πολιτική. Έγιναν πάρα πολλά λάθη από τη ΔΗΜΑΡ. Τα στελέχη που δώσαμε τη μάχη μας στη Βουλή πρέπει να αξιοποιηθούν, δεν περισσεύει κανένας, αλλά σε έναν άλλο αγώνα κι όχι σε μια αδιέξοδη κάθοδο του κόμματος» πρόσθεσε.

«Δεν θα κατέβω με αυτό το σχήμα της ΔΗΜΑΡ, για μένα το θέμα δεν είναι η κοινοβουλευτική έδρα, αλλά προσπαθώ να αξιοποιήσω τον αγώνα μου σε μια πραγματική κι αποτελεσματική αλλαγή. Αργήσαμε πολύ για την σύγκλιση, εγώ μιλάω από πολύ νωρίς για τα βιώσιμα στοιχεία του προγράμματος της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξε.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...