Αυτοκτονία ο θάνατος του τραγουδιστή των Prodigy Keith Flint;

Date:

Ακόμη μία σημαντική απώλεια για τον χώρο της μουσικής καθώς ο Keith Flint, τραγουδιστής των θρυλικών Prodigy, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Έσεξ της Αγγλίας. Ήταν μόλις 49 ετών. Επίσημες ανακοινώσεις για την αιτία θανάτου δεν υπάρχουν, όμως το συγκρότημα ανακοίνωσε πως πρόκειται για αυτοκτονία.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τραγουδιστής της πρωτοποριακής μπάντες της ηλεκτρονικής μουσικής βρέθηκε νεκρός το πρωί της Δευτέρας, καθώς ένα ασθενοφόρο εκλήθη στο σπίτι του επειδή υπήρχαν αναφορές ότι μέσα σε αυτό βρισκόταν ένα άτομο χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο θάνατός του αποδίδεται σε φυσικά αίτια και δεν υπάρχουν σημάδια εγκληματικής ενέργειας σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές, όμως οι Prodigy ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για αυτοκτονία.

Το βρετανικό συγκρότημα εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας «Με μεγάλο σοκ και θλίψη επιβεβαιώνουμε τον θάνατο του αδερφού και καλύτερου φίλου μας Keith Flint. Ένας πραγματικός πρωτοπόρος και θρύλος. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Σας ευχαριστούμε που σέβεστε την ιδιωτική ζωή όλων που σχετίζονται μαζί του αυτή τη στιγμή».

Λίγη ώρα αργότερα, πάντως,  ο Liam Howlett, βασικός συνθέτης και ηγέτης των Prodigy έγραψε στο Instagram της μπάντας πως ο Flint αυτοκτόνησε.

«Τα νέα είναι αληθινά. Δεν το πιστεύω αυτό που λέω, αλλά ο αδερφός μας Keith αυτοκτόνησε το Σαββατοκύριακο. Είμαι σοκαρισμένος, οργισμένος, συγχυσμένος και στενοχωρημένος».

 

(AP Photo/KEYSTONE/Ennio Leanza)

«Παιδί» του παραγωγού, μουσικού και DJ Liam Howlett οι The Prodigy ξεκίνησαν στις αρχές του 1990 στο Έσεξ της Αγγλίας, όταν η rave σκηνή άρχιζε να κάνει τα πρώτα της βήματα για να εξελιχθούν σε ηγετική μπάντα της ηλεκτρονικής μουσικής με παγκόσμια αναγνώριση.  Ο Flint ήταν εκ των συνιδρυτών του γκρουπ.

Άλλωστε οι τίτλοι «Οι πατέρες του rave» και το «Μεγαλύτερο dance group της εναλλακτικής μουσικής»  που τους συνοδεύουν είναι χαρακτηριστικοί.

Με τραγούδια όπως τα “No Good”, “Firestarter”, “Breathe”, “Voodoo People” οι Prodigy έφτασαν στην κορυφή του χώρου της ηλεκτρονικής μουσικής και έγιναν ένα από τα πρώτα dance σχήματα που είχαν τεράστια αναγνώριση και ανάμεσα στις τάξεις των οπαδών άλλων ειδών, όπως της rock, της metal, της alternative κλπ.

Τα “Firestarter”  και “Breathe” έφτασαν μέχρι το Νο 1 των charts με τον Flint να εκτελεί χρέη τραγουδιστή και στις δύο μεγάλες επιτυχίες.

 

Ο Keith Flint εκτός από τραγουδιστής ήταν και ένας από τους  χορευτές του γκρουπ και η εκρηκτική, γεμάτη ενέργεια, σκηνική του παρουσία τον ανέδειξε ως μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες της δεκαετίας του 1990 και του 2000. Ξεχώριζε, άλλωστε, και για τα… εξωφρενικά κουρέματά του.

(AP Photo/Darko Vojinovic)

Ήταν η κεντρική φιγούρα σε μία σκηνή που γιγαντώθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και η εικόνα του αποτέλεσε αντικείμενο κριτικής και επιθέσεων από media και συντηρητικές ομάδες που συνέδεαν την άνθηση της νέας μουσικής σκηνής με την ύπαρξη νέων ειδών ναρκωτικών, όπως το ecstacy κλπ.

Οι Prodigy αποτέλεσαν και μία από τις πιο αγαπημένες μπάντες του ελληνικού κοινού και επισκέφθηκαν τη χώρα μας αρκετές φορές, με ορισμένες από τις συναυλίες τους να είναι επεισοδιακές.

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...