Γερμανία – Γαλλία ζητούν «χαλάρωση» της εφαρμογής των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων!

Date:

Γερμανία και Γαλλία κατέθεσαν πρόταση προκειμένου η Ευρωπαϊκή Ένωση να χαλαρώσει τα κριτήρια για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ώστε να μπορεί να απελαύνει αιτούντες άσυλο προτού εξεταστεί η υπόθεσή τους. Κάνουν λόγο για «ρυθμισμένο σύστημα νόμιμων εισόδων».

Οι υπάρχοντες νόμοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το άσυλο προβλέπουν ότι μια τρίτη χώρα πρέπει να συγκεντρώνει ορισμένες προϋποθέσεις ώστε η ΕΕ να μπορεί να στείλει εκεί κάποιον που ζητά άσυλο στην Ευρώπη, και ότι ο άνθρωπος αυτός πρέπει να περιμένει για μια απόφαση στη χώρα που βρίσκεται.

Ωστόσο, Γερμανία και Γαλλία ζητούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να χαλαρώσει τα κριτήρια για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ώστε να μπορεί να απελαύνει αιτούντες άσυλο προτού εξεταστεί η υπόθεσή τους.  Όπως υποστηρίζουν το σύστημα ασύλου της ΕΕ «πρέπει να σχεδιαστεί με έναν ευέλικτο τρόπο και πρέπει να μπορεί να ανταποκρίνεται σε κάθε ενδεχόμενο».

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, «δεν πρόκειται για την οικοδόμηση του “φρουρίου Ευρώπη”. Πρόκειται για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, η οποία έχει κοστίσει ήδη τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, και για την αντικατάστασή της από ένα ρυθμισμένο σύστημα νόμιμων εισόδων, σε συνδυασμό με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, που θα διασφαλίζονται από την ΕΕ σε τρίτες χώρες».

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...