Γευσιγνωσία κρητικού ελαιολάδου στο Ινστιτούτο Υποτροπικών Φυτών και Ελιάς

Date:

“Αλλάξτε τον τρόπο και την περίοδο συλλογής του ελαιοκάρπου. Μην περιμένετε να μαζέψετε τις ελιές σας. Όσο πιο νωρίς μαζευτεί η κορωνέικη τόσο το καλύτερο για την ποιότητα του παραγόμενου ελαιολάδου”, δηλώνει γευσιγνώστης από την Αγγλία, αλλάζοντας ουσιαστικά όλα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για το μάζεμα των ελιών.
Εξηγεί πάντως ότι το παραγόμενο ελαιόλαδο στην Κρήτη είναι για αγορές του εξωτερικού που ζητάνε κάτι συγκεκριμένο και όχι για εξαγωγή σε οποιαδήποτε χώρα.
Το χρυσάφι της κρητικής γης δοκιμάζει στο Ινστιτούτο Υποτροπικών Φυτών και Ελιάς ομάδα γευσιγνωστών από πέντε χώρες, προκειμένου να ενημερωθούν για την ποιότητά του, τις καλλιεργητικές τεχνικές για την παραγωγή του και τις δράσεις τους Ινστιτούτου για την ελιά και το ελαιόλαδο.

Παντελής Γιαΐτσης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...