Γιάννης Σαρρής : «Ας αναρωτηθεί ο κ. Σκουλάκης τι έχει μείνει απ’ τη φωτιά»

Date:

«Ο κ. Σκουλάκης είναι ένας άνθρωπος που είναι 30-40 χρόνια στην πολιτική και έχει ψηφίσει μάλιστα και το πρώτο μνημόνιο. Άνθρωποι σαν τον κ. Σκουλάκη, αν κάποιο πρωί κοιτάξουν το πρόσωπο τους στον καθρέπτη θα πρέπει να αναρωτηθούν τι έχει μείνει από τη φωτιά. Τι έχει μείνει από τα όνειρα και τις προσδοκίες που υπήρχαν όταν ξεκίνησαν και οραματιζόντουσαν  ένα σοσιαλιστικό μετασχηματισμό. Τι έχει μείνει από αυτό το πράγμα.»

Τα παραπάνω αποτελούν λόγια – σχόλιο, για το νυν δήμαρχο Χανίων Μανόλη Σκουλάκη, του υποψήφιου δημάρχου και επικεφαλής  του συνδυασμού Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος, Γιάννη Σαρρή, ο οποίος χθες το πρωί φιλοξενήθηκε στον SUPER FM 89.6.

Ο κ. Σαρρής, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης  ιεράρχησε τις προτεραιότητες του συνδυασμού του σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «το όραμα μας για το δήμο Χανίων είναι ένας δήμος χωρίς ανέργους, άστεγους, σχολεία και σχολικές αίθουσες που να μην είναι προκάτ. Αν κάποιος οραματίζεται μια αλληλεγγύη για τους ανθρώπους που δοκιμάζονται αυτά τα χρόνια, αυτό που θα πρέπει να αναρωτηθεί είναι για τις αιτίες που οδήγησαν τον κόσμο σε αυτή την κατάσταση. Και οι αιτίες  είναι οι συγκεκριμένες μνημονιακές πολιτικές.»

Ο κ. Σαρρής σημείωσε πως ο δήμος Χανίων σε συνεργασία με άλλους δήμους πρέπει να δημιουργήσει ένα δίκτυο αλληλεγγύης που θα ωθεί τον κόσμο σε διεκδίκηση και αλλαγή πολιτικών».

Σχετικά με το κυκλοφοριακό πρόβλημα των Χανίων ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών είπε πως θα «ήταν δυνατόν  στις τρείς εισόδους της πόλης να δημιουργηθούν παρκινγκ δημόσια ή δημοτικά και να λειτουργήσουν μικρά ηλεκτρικά δημοτικά λεωφορεία.»

Αναφορικά με το Ενετικό Λιμάνι τόνισε πως πρέπει να μπουν σαφείς χρήσεις για τους όρους χρήσης στην περιοχή. «Ένα μεγάλο στοίχημα είναι να μην χάσει τους μόνιμους κατοίκους του το Ενετικό Λιμάνι. Η Παλιά Πόλη χωρίς τους κατοίκους της θα είναι ένα φάντασμα που δεν θα τραβάει τον επισκέπτη. Με σωστά βήματα το λιμάνι θα γίνει πόλος έλξης ακόμα και τη χειμερινή περίοδο.»

Σε ότι αφορά την Πρωτοβουλία Πολιτών τόνισε πως στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, και πολύ σύντομα θα υπάρξει και σχετικό δελτίο τύπου. Είπε πως ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, στηρίζει με μεγάλη θέρμη την προσπάθεια μας.

Τέλος σχολιάζοντας την τοποθέτηση υποψήφιου του συνδυασμού και την επίθεση του κατά της Συνεταιριστικής Τράπεζας των Χανίων ο κ. Σαρρής τόνισε χαρακτηριστικά πως «αυτό που γράφτηκε για την Τράπεζα Χανίων δεν είναι θέση της Πρωτοβουλίας Πολιτών. Εμείς θα συναντηθούμε με την Τράπεζα Χανίων και θέλουμε τη συνεργασία με τις συνεταιριστικές τράπεζες για να βοηθήσουμε το δήμο. Όταν υπάρχει μια σελίδα στο social media όπου ο καθένας μπορεί να γράψει ο,τι θέλει αναλαμβάνει και το ρίσκο να ειπωθούν πράγματα με τα οποία δεν συμφωνούμε.»

zarpa.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...