Σταθάκης – Παπαδεράκης ζητούν καταψήφιση του μνημονιακού Σκουλάκη – Εν βρασμώ ψυχής απάντησε ο Σκουλάκης

Date:

«Ο κ. Σκουλάκης δεν πρέπει να στηριχθεί και δεν πρέπει να ψηφιστεί στο δεύτερο γύρο των εκλογών στο δήμο Χανίων.»

Ξεκάθαρη θέση σε ότι αφορά την εκλογική μάχη στο δήμο Χανίων πήρε απαντώντας σε ερώτηση του zarpa.gr κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο  Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Σταθάκης. Συγκεκριμένα ο κ. Σταθάκης είπε πως «η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει διατυπωθεί ευθέως για το δεύτερο γύρο και διατυπώθηκε και από τον πρόεδρο. Πρέπει να τεθεί φραγμός στους υποψήφιους δημάρχους οι οποίοι στηρίζονται από το δίπολο Σαμαρά- Βενιζέλου, ανήκουν δηλαδή στο μνημονιακό μπλόκ»

Μάλιστα ο κ. Σταθάκης είπε χαρακτηριστικά πως «στην περίπτωση των Χανίων υπό αυτές τις συνθήκες αβασάνιστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι πρέπει να μην στηριχθεί, να μην ψηφιστεί ο υποψήφιος που ανήκει σε αυτό το μπλόκ και ο υποψήφιος αυτός είναι ο κ. Σκουλάκης ο οποίος και έχει ψηφίσει τα μνημόνια κατ επανάληψη ως βουλευτής και η περίοδος της δημαρχίας του ήταν ένα σύμβολο του παλαιοκομματισμού. Γνώμη μου είναι ότι ο κ. Σκουλάκης δεν πρέπει να ψηφιστεί.»

Απάντηση συνδυασμού ‘Χανιά Μαζί για τον Δήμο μας”

“Εν βρασμώ ψυχής” απάντησε ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Μανώλης Σκουλάκης, στο κάλεσμα του Χανιώτη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργου Σταθάκη για καταψήφισή του, στο πλαίσιο της κεντρικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που ζητά “φράγμα” σε μνημονιακούς υποψηφήφιους. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ανακοίνωση τελείωνει με τελεία (.) και παύλα (_).

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, και υποψήφιος δήμαρχος Χανίων σε ανακοίνωσή του συνδυασμού του, επισημαίνει τα εξής:

«Το αν πρέπει να ψηφιστεί ή όχι ο υπ. Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης την ερχόμενη Κυριακή, θα το αποφασίσει η κοινωνία και οι πολίτες των Χανίων με βάση συγκεκριμένα κριτήρια όπως το παραγόμενο έργο, η αποτελεσματικότητα, η διεκδικητικότητα, η εντιμότητα και η ικανότητα να πάει ο τόπος μπροστά με ασφάλεια και σιγουριά την επόμενη περίοδο.

Παρεμβάσεις αυτού του τύπου, όπως αυτή του κ. Σταθάκη, αποτελούν μέγιστη παλαιοκομματική πρακτική που έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τα αναφερόμενα στη δήλωση του. Αυτό ωστόσο που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση – και εύλογα ερωτηματικά – είναι η προσωπική επίθεση του κ. Σταθάκη στο πρόσωπο του Δημάρχου Μ. Σκουλάκη – αλλά και της Δημοτικής Αρχής – με χαρακτηρισμούς που δεν ταιριάζουν σ’ ένα κοινοβουλευτικό άνδρα και οι οποίοι αγνοούν αναφανδόν το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και το έργο της μέχρι σήμερα Δημοτικής Αρχής.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δήλωση του κ. Σταθάκη ήταν μια ατυχής – μη καθοδηγούμενη – δήλωση η οποία δεν έχει ως στόχο να λειτουργήσει ως «Δούρειος Ίππος» στα τοπικά αυτοδιοικητικά πράγματα…

Άλλωστε και ο ίδιος ο κ. Σταθάκης οφείλει να γνωρίζει ότι τα Χανιά είναι πολύ μικρά και ότι ο καθένας μας έχει την ιστορία και τη διαδρομή του σε αυτό τον τόπο…»._

Δήλωση Αντώνη Παπαδεράκη:  Τα Χανιά της προόδου πρέπει να μιλήσουν όσο πιο δυνατά μπορούν

Ανάλογη θέση πήρε και ο Αντώνης Παπαδεράκης, μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών. Πιο συγκεκριμένα σε κείμενο που ανάρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο fb σημειώνει την αναγκαιότητα καταψήφισης της συγκηβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στις ευρωεκλογές αλλά και “ο διαχρονικός εκφραστής αυτής της πολιτικής στο Δήμο Χανίων”. Πιο συγκεκριμένα στο κείμενο αναφέρεται:

Χαιρετίζω και τιμώ τους 7.433 Χανιώτισσες και Χανιώτες οι οποίοι τη Κυριακή 18 Μαΐου 2014 πίστεψαν και στήριξαν τη προσπάθεια της Πρωτοβουλίας Πολιτών που δημιουργήσαμε, με σκοπό να αλλάξει ριζικά τα Δημοτικά πράγματα στη πόλη μας .

Νοιώθω ακόμα την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσοι με τίμησαν με τη ψήφο τους. Ήταν προσωπικά μια δύσκολη μάχη μέσα σε ιδιαίτερες συνθήκες. Γι’ αυτό και η εμπιστοσύνη τους με τιμά διπλά. Θέλω να ευχαριστήσω ακόμα και εκείνους που το διάστημα αυτό εκδήλωσαν την εκτίμησή τους ακόμα και αν οι ίδιοι τελικά επέλεξαν άλλο Συνδυασμό.

Αυτά τροφοδοτούν με δύναμη τη περαιτέρω συμβολή μου στο κοινό μας αγώνα. Πάντα στη βάση των αρχών της συνέπειας και ανιδιοτέλειας. Με αξιοπρέπεια και πολιτικό ήθος.

Η εκλογική διαδικασία που κορυφώνεται με τις Ευρωεκλογές και ολοκληρώνεται στο Δήμο Χανίων την ερχόμενη Κυριακή πρέπει να σηματοδοτήσει την απαρχή μιας άλλης πορείας για τη χώρα. Το βράδυ της 25ης Μαΐου οι δυνάμεις του ανοίκειου μετώπου της κοινωνικής καταστροφής και πολιτικού αμοραλισμού των κ. Σαμαρά -Βενιζέλου πρέπει να υποστούν βαριά ήττα. Με παράλληλη μεγάλη νίκη του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάλογη εκλογική ήττα πρέπει να υποστεί και ο διαχρονικός εκφραστής αυτής της πολιτικής στο Δήμο Χανίων.

Η ριζική αλλαγή Αυτοδιοικητικής λογικής ήταν και είναι μεγάλο ζητούμενο για τα Χανιά.
Η ενίσχυση όμως κάθε προοπτικής ευρύτερης συσπείρωσης και συνεργασίας είναι
σημαντικός παράγοντας στη μεγάλη αναγεννητική προσπάθεια που απαιτείται σήμερα για τη χώρα μας και την Αυτοδιοίκηση.

Τα Χανιά της προόδου πρέπει να μιλήσουν όσο πιο δυνατά μπορούν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...