Γνωρίστε τα δηλητηριώδη ζώα της Κρήτης

Date:

Υπάρχουν δηλητηριώδη ζώα στην Κρήτη; Το λιακόνι δαγκώνει; Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σκορπιός της Κρήτης, πόσο ισχυρό είναι το δηλητήριο του;

Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που θα απαντηθούν το Σάββατο 17 Ιανουάριου 2015 στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά έναν επιστήμονα που ασχολείται με τους σκορπιούς, να ερευνήσουν, να παίξουν, να φτιάξουν κατασκευές και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τα δηλητηριώδη ζώα της Κρήτης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

*11:00-12:00 Ομιλία στην Αίθουσα Πολυμέσων με θέμα: «Τα δηλητηριώδη ζώα της Κρήτης» από τη Δρ Ιάσμη Στάθη, σκορπιολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

*12:00-14:00 Εργαστήριο με θέμα το θαυμαστό κόσμο των σκορπιών (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο υποδοχής του Μουσείου – για ηλικίες πάνω από 8 ετών).

*12:00-14:00 Υφαίνοντας τις δικές μας Αραχνοϊστορίες (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο υποδοχής του Μουσείου – για ηλικίες 4–7 ετών).

*12:00-14:00 Κατασκευάζω τα δικά μου δηλητηριώδη ζώα.

H γενική είσοδος θα είναι 5 Ευρώ ενώ για τα μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης» η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...