Δήμος Ενεργών Πολιτών: Υστέρηση εσόδων κατά 41%, στο πρώτο τρίμηνο – Ο Δήμος Χανίων υπό τον κίνδυνο επιτροπείας

Date:

Για μια ακόμα φορά δυστυχώς η παράταξη του κ. Σκουλάκη επέλεξε τη λάσπη και την παραπληροφόρηση σαν προεκλογική τακτική. Η επιλεκτική χρήση στοιχείων και η διαστρέβλωση θέσεων που έχουν δημοσίως διατυπωθεί από την παράταξή μας,  συνιστούν μια ακόμη απόδειξη της παλαιοκομματικής λογικής με την οποία πολιτεύονται ο κ. Σκουλάκης και η παράταξή  του.

5Σε ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων, επιχειρούν να θέσουν σε αμφιβολία τη θέση μας για την παραμονή της ΔΕΥΑΧ ως δημοτικής επιχείρησης. Τους πληροφορούμε ότι τη ΔΕΥΑΧ έχουμε επανειλημμένα επισκεφτεί ως δημοτική παράταξη κατά την διάρκεια της τριετίας και έχουμε  συναντηθεί με το Δ.Σ. των εργαζομένων –  με πιο πρόσφατη την προ δύο εβδομάδων επίσκεψή μας – και έχουμε πάντοτε ξεκαθαρίσει ότι για εμάς το νερό είναι δημόσιο αγαθό και επομένως  δεν νοείται ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΧ.  Ακόμη και το ίδιο πρωί της σχετικής ανακοίνωσης της παράταξης του κ. Δημάρχου ο κ. Βάμβουκας σε ζωντανή ραδιοφωνική συνέντευξη απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης της ΔΕΥΑΧ.  Αντιθέτως τέτοιες σκέψεις περί ιδιωτικοποιήσεων στεγάζονται στις λογικές του μνημονίου που ψήφισε ο κ. Δήμαρχος.

Τέλος δεν δικαιούνται  να μιλούν για ακοστολόγητα προγράμματα εκείνοι που αδυνατούν να εκτελέσουν τον δημοτικό προϋπολογισμό, υποθηκεύοντας την επόμενη μέρα του Δήμου. Η υστέρηση εσόδων κατά 41%, στο πρώτο τρίμηνο του έτους, όπως περιγράφεται στο συνημμένο  έγγραφο του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ,   θέτει το Δήμο Χανίων υπό τον κίνδυνο επιτροπείας, και περικόπτει ήδη με βεβαιότητα 2,5 εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό του. Και αυτό από τη δημοτική αρχή που καυχιέται για τον «νοικοκυρεμένο και οικονομικά βιώσιμο» Δήμο που παραδίδει, αποκρύπτοντας τις προειδοποιήσεις για τη λήψη μέτρων που περιλαμβάνονται στο σχετικό έγγραφο.

Αυτή η επίθεση παραπληροφόρησης δίνει μία ακόμα ευκαιρία στους συνδημότες μας να κρίνουν την αξιοπιστία και τις προθέσεις  της παράταξης του κ. Σκουλάκη και να απορρίψουν οριστικά  την Κυριακή το παρελθόν που εκπροσωπεί.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...