Δεν ξεχνάμε το Μαβί Μαρμαρά. Υποστηρίζουμε την Κιβωτό της Γάζας!

Date:

Τέσσερα χρόνια πριν, έξι πλοία ξεκίνησαν από διάφορα λιμάνια της Μεσογείου   με στόχο να σπάσουν τον παράνομο αποκλεισμό της Γάζας από το Ισραήλ.
Τα πλοία θα ήταν περισσότερα αν κάποια από αυτά δεν είχαν υποστεί δολιοφθορές. Εξακόσιοι επιβάτες από πολλές διαφορετικές χώρες ξεκίνησαν ενωμένοι και αποφασισμένοι να βοηθήσουν στην απελευθέρωση ανθρώπων που έχουν ζήσει υπό κατοχή για πάνω από 40 χρόνια, με όλα τα δεινά που αυτό συνεπάγεται. Αν και τα πλοία βρίσκονταν ακόμα σε διεθνή ύδατα,  ένοπλοι Ισραηλινοί κομάντος  με ταχύπλοα σκάφη ή πέφτοντας από ελικόπτερα εισέβαλαν στα πλοία, στις 31 Μαΐου 2010.

Οι κομάντος εισέβαλαν σε κάθε πλοίο του στολίσκου και επιτέθηκαν βίαια  στους άοπλους ακτιβιστές. Μέχρι το τέλος της επίθεσης εννέα Τούρκοι ακτιβιστές στο Μαβί Μαρμαρά δολοφονήθηκαν και 50 τραυματίστηκαν, ο ένας εκ των οποίων ήταν σε κώμα για τέσσερα χρόνια, πριν πεθάνει την περασμένη εβδομάδα .

Πώς μπορούμε να τιμήσουμε τη μνήμη αυτών που έκαναν την υπέρτατη θυσία ζητώντας  την ελευθερία;  Ελευθερία, όχι για τον εαυτό τους, αλλά για άλλους ανθρώπους, για τους Παλαιστίνιους , οι οποίοι υποφέρουν κάτω από την Ισραηλινή βαρβαρότητα για τόσο πολύ καιρό. Πώς μπορεί κανείς να παρηγορήσει  τους γονείς του Φουρκάν Ντογκάν, του νεαρού Αμερικανού  που δολοφονήθηκε στα δεκαενιά του χρόνια ενώ είχε όλη  τη ζωή μπροστά του;

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να τιμήσει κανείς αυτούς τους δέκα ανθρώπους και αυτός είναι να συνεχίσει το έργο που άφησαν ημιτελές.

Πρέπει να συνεχίσουμε να πλέουμε προς τη Γάζα μέχρι να απελευθερωθεί  και μέχρι ολόκληρη η Παλαιστίνη να είναι ελεύθερη, όσο καιρό κι αν χρειαστεί. Διαφορετικά, οι θάνατοί τους θα είναι μάταιοι.

Όλες οι προσπάθειες για να σπάσει ο ανήθικος αποκλεισμός μέχρι στιγμής έχουν έχουν γίνει από έξω – τώρα, προσπαθούμε να σπάσουμε τον αποκλεισμό από μέσα προς τα έξω, με την Κιβωτό της Γάζας (www.gazaark.org)  που θα αποπλεύσει από το λιμάνι της Γάζας προς άλλα λιμάνια της Μεσογείου, μεταφέροντας εμπορεύματα.  Αυτοί που είναι εναντίον μας θα κάνουν τα πάντα για να μας σταματήσουν.  Έχουν ήδη δοκιμάσει με την τρομοκρατική επίθεση που άφησε δυο τρύπες στο σκάφος και το μισοβύθισε.  Ωστόσο, δεν μπορούν να βυθίσουν την αποφασιστικότητά μας  και ούτε μπορούν να καταστρέψουν την αποφασιστικότητα του παλαιστινιακού λαού. Εμείς, θα επιδιορθώσουμε τις ζημιές  και θα συνεχίσουμε .

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να βοηθήσετε και σας χρειαζόμαστε:

1 . Αν θέλετε να ενισχύσετε οικονομικά για τις επισκευές του σκάφους:http://www.gazaark.org/donate/

Ο πλήρης κατάλογος όλων των υλικών που χρειάζονται για τις επισκευές  θα σταλεί σύντομα .

2 . Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο twitterstorm (βομβαρδισμός από μηνύματα) που θα γίνει την Παρασκευή 30 Μαΐου, στις 5μμ. Λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ : http://www.justforeignpolicy.org/act/gazaday-tstorm

3. Μπορείτε επίσης να συμβάλλετε μέσω του thunderclap, έτσι ώστε να μπορέσετε να στείλετε έστω  ένα tweet :   http://thndr.it/TCd685

4. Τέλος , μπορείτε να βοηθήσετε στη δημοσιοποίηση της Κιβωτού της Γάζας διαδίδοντας το νέο μας βίντεο: “Η Κιβωτός της Γάζας θα αποπλεύσει παρά το σαμποτάζ”  μέσω e-mail ή μέσω του διαδικτύου:   http://www.gazaark.org/2014/05/22/gazas-ark-sailing-after-sabotage/

Όσο περισσότεροι άνθρωποι  γνωρίζουν για το έργο μας, τόσο λιγότερο πιθανό  είναι να τολμήσουν  να μας επιτεθούν ξανά. Ο κόσμος θα παρακολουθεί.

Για χάρη της επόμενης ομάδας ακτιβιστών,  που με την Κιβωτό της Γάζας θα διακινδυνεύσουν για άλλη μια φορά τη ζωή τους  για να σπάσει ο ισραηλινός αποκλεισμός,  αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...