«Είναι ξεδιάντροποι! Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα!»: Η ΠΑΣΕΒΕ για την κοροϊδία της κυβέρνησης και την απεργία της 17ης Μαΐου

Date:

Για κοροϊδία μιλά η ΠΑΣΕΒΕ σχετικά με τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση και καλεί τους εργαζόμενους αλλά και τους επαγγελματίας να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της 17ης Μάη:

Πριν περάσει ένας χρόνος από την ψήφιση του αντιασφαλιστικού νόμου και τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, έρχονται να νομοθετήσουν την αύξηση τους.

Με τη νέα ρύθμιση προσθέτουν στα κέρδη που προκύπτουν από τα βιβλία και τις ασφαλιστικές εισφορές που πληρώθηκαν τον προηγούμενο χρόνο. Δηλαδή πρακτικά αυξάνει σε πολύ μεγάλο ποσοστό τις ασφαλιστικές εισφορές. Για παράδειγμα ένας ελεύθερος επαγγελματίας (έμπορος) με ακαθάριστο εισόδημα 8.500 ευρώ, με το σημερινό νόμο καταβάλει 157,9 ευρώ το μήνα, με τη νέα ρύθμιση οι εισφορές του θα εκτιναχθούν στα 191 ευρώ, δηλαδή αύξηση κατά 33,1 ευρώ και ποσοστό αύξησης 18%. Όσο αυξάνονται τα εισοδήματα αυξάνει και η αύξηση των εισφορών  σε ποσοστό που φτάνει να ξεπερνάει το 30%.

Είναι ξεδιάντροποι. Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα! Αφού αυξάνουν τις εισφορές για πάντα, μας κάνουν έκπτωση 15% , μόνο  για τον πρώτο  χρόνο.

Η ρύθμιση αυτή είναι τμήμα των μέτρων που συναποφασίστηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους «θεσμούς» για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Είναι μέρος των υπόλοιπων αντιλαϊκών μέτρων που θα κατατεθούν στη Βουλή τις επόμενες μέρες.

Εξυπηρετεί τους ίδιους στόχους, με την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς», δηλαδή την παραπέρα μείωση των συντάξεων, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, την μείωση του αφορολογήτου των εργαζόμενων και όλα τα μέτρα που πρόκειται να νομοθετηθούν με συνοπτικές διαδικασίες.

Καλούμε τους συναδέλφους επαγγελματίες να πάρουν πρωτοβουλίες παντού, σε όλους τους κλάδους, στα μαγαζιά, σε όλα τα Σωματεία. Να συνεδριάσουν τα διοικητικά συμβούλια να γίνουν συνελεύσεις να πάρουν αποφάσεις για  συμμέτοχη στην απεργία στις 17 Μαΐου. Να δώσουμε μαζική  απάντηση  του  κινήματος των ΕΒΕ απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης  και της ΕΕ.

Παλεύουμε όχι μόνο ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, αλλά και για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών  μας.

Όλοι στην  απεργία στις 17 Μάη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...