Εκρηκτική άνοδο στην κίνηση στους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Κρήτης

Date:

Αυξήθηκε κατά 7,2% ο αριθμός των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας, τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ υπήρξε μείωση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 0,9% και αύξηση των εισπράξεων κατά 16,6%.

Το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2017 παρατηρείται αύξηση κατά 15,9% στους επισκέπτες και κατά 13,3% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου, ενώ οι εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 20,7%.

Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, στους αρχαιολογικούς χώρους τον Νοέμβριο 2017 καταγράφηκε παρατηρείται αύξηση των επισκεπτών κατά 17,8%, αύξηση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 11,6% και αύξηση των εισπράξεων κατά 15,8%. Το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου παρατηρείται αύξηση των επισκεπτών κατά 18,4% και αύξηση κατά 20,8% των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου, ενώ οι εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 18,3%.

Η Κρήτη έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτή την αύξηση αφού το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου καταγράφη αύξηση 121,2% στην κίνηση με 12.443 επισκέπτες, ενώ ο αρχαιολογικός χώρος Φαιστού καταγράφει εκρηκτική αύξηση επισκεψιμότητας που φτάνει το 719,5% και 8.023 επισκέπτες ενώ ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού καταγράφει σημαντική άνοδο της τάξης του 47,4% με 14.033 επισκέπτες.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...