Ελληνικά ρετρό μοτίβα… με τζαζ διαθέσεις!

Date:

Jazz αναδρομή στο Ελληνικό τραγούδι.

Τι σας λένε τα ονόματα: Μίμης Πλεσσας, Γιώργος Μουζάκης, Μάνος Χατζιδάκις, Νίκος Γούναρης ή Τόνης Μαρούδας, Αλέκα Κανελλίδου., Τζένη Βάνου, Νάνα Μούσχουρη, Γιάννης Πουλόπουλος ή Δημήτρης Χορν; Στους παλιούς λένε και σημαίνουν πολλά. Οι νεότεροι απλά τους αναγνωρίζουν σαν ονόματα συνθετών ή ερμηνευτών, αν δεν τους αγνοούν τελείως. Κι όμως αυτά τα ονόματα «σημάδεψαν» το ελληνικό τραγούδι για μια γενιά.

Το Σάββατο, 12 του Γενάρη, 9:30 μ. μ. η ερμηνεύτρια Εύα Γιαννοπούλου(τραγούδι) συνοδευμένη από τους Κυριάκο Σουρλαντζή (σαξόφωνο) και Ευριπίδη Σταματίου (πιάνο), θα αναβιώσουν την ατμόσφαιρα μιας εποχή «αθωότητας» του ελληνικού ρεπερτορίου, ερμηνεύοντας τραγούδια που συνέθεσαν οι πιο πάνω συνθέτες και τα έκαναν γνωστά οι πιο πάνω ερμηνευτές, είτε σε δισκογραφία, είτε στα night clubsκαι των boites της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Έτσι οι παλαιότεροι θα έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν και οι νεότεροι να γνωρίσουν την αίσθηση μιας εποχής που παρήλθε μεν αλλά είναι τόσο κοντά μας δε.

Η συναυλία θα δοθεί στην Αίθουσα Μάνος Κατράκης στην Χρυσή Ακτή. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων απευθύνεστε στα τηλέφωνα2821033472 και 6975861592.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...