ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ: Το ξεκίνημα της νέας τουριστικής περιόδου

Date:

Δημόσια επιστολή προς το δήμο και το δημοτικό συμβούλιο Χανίων έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Χανίων ζητώντας να επιληφθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες προβλημάτων και την ανάδειξη των παραμελημένων κτιριακών μνημείων της πόλης

Αναλυτικά η επιστολή:

«Σε έναν 1 μήνα ξεκινά η νέα τουριστική περίοδος στην περιοχή μας που είναι προνομιούχα λόγω του γεωγραφικού πλάτους σε αντίθεση με άλλες περιοχές της πατρίδας μας που περιμένουν τον Μάιο ή και τον Ιούνιο για να δουν τον τουρισμό να έρχεται.

‘Ήδη έχουν ξεκινήσει οι ανακαινίσεις και το φρεσκάρισμα των επιχειρήσεων μας (βαψίματα, καθαρισμούς κλπ. ) ετοιμαζόμενοι να υποδεχτούμε τους πρώτους πελάτες μας.

Το ίδιο περιμένουμε να πράξει και ο Δήμος μας καθώς οι δρόμοι είναι σκασμένοι με λακκούβες  και φθορές  τόσο μέσα  στην πόλη όσο και στις πέριξ τουριστικές περιοχές . Το λιμάνι στην παραλιακή του ζώνη με σπασμένες πλάκες. Τα πεζοδρόμια και οι πεζόδρομοι καταλημένα αυθαίρετα. Αγέλες αδέσποτων σκύλων περιφέρονται στο λιμάνι, την Χάληδων και σε άλλους τουριστικούς δρόμους. Η κυρία είσοδος της πόλης από κόμβο Μουρνιών μέχρι Γογονή εδώ και χρόνια μοιάζει με δρόμο του Κοσσυφοπέδιου μετά από Νατοϊκό βομβαρδισμό.

Παράλληλα το παλιό Δημαρχείο της πόλης στην συμβολή της Χάληδων με την Ζαμπελίου ζωσμένο εδώ και χρόνια με σιδεριές και πασάλους  προκαλεί απορίες  στους τουρίστες φίλους του τόπου μας που μας επισκέπτονται  σχεδόν κάθε χρόνο και ρωτούν μα καλά ακόμα δεν επισκευάσατε το κτίριο αυτό στο κέντρο της πόλης  σας;

Γνωρίζουμε ότι είναι λίγο το διάστημα που αναλάβατε τα καθήκοντα σας  αλλά το θέμα των μελετών για επισκευή ανάδειξη και χρήση των αρκετών παραμελημένων κτιριακών μνημείων της πόλης μας θα πρέπει να σας απασχολήσει  έντονα προκειμένου να μπορέσουν  να ενταχθούν  για χρηματοδότηση  σε κάποιο από τα Ευρωπαικά προγράμματα.

Ο πρόεδρος: Ι. Κουκουράκης
Η γ. γραμματέας: Γ Ατσαλάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...