ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ: Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι

Date:

Ανακοίνωση σχετικά με την παραχώρηση των διαθέσιμων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Τράπεζα της Ελλάδας, η οποία όπως αναφέρεται στερεί 300 εκ ευρώ από τους αγρότες που περιμένουν να εισπράξουν, εξέδωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Στο φύλλο 293 της Εφημερίδας της Κυβέρνησης στις 27 Φλεβάρη 2015 δημοσιεύθηκε η απόφαση – διαταγή της κυβέρνησης να δοθούν τα διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Τράπεζα της Ελλάδας, στερώντας σε πρώτη φάση περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ από τους αγρότες που περιμένουν να εισπράξουν. Τη διαταγή υπογράφουν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μαρδάς.

Η σχετική διαταγή υπογράφηκε την ώρα που χιλιάδες κτηνοτρόφοι περιμένουν ακόμα να πάρουν την εξισωτική αποζημίωση για να κινηθούν (καθώς ρευστό δεν υπάρχει, αφού δεν πληρώνουν οι έμποροι παρά μετά από μήνες). Η αποζημίωση δεν έχει καταβληθεί έως τώρα, εξαιτίας της αλλαγής που έγινε στον προσδιορισμό των βοσκήσιμων εκτάσεων σε βάρος των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων.

Ταυτόχρονα, καθυστερούν ενισχύσεις που δικαιούνται οι αγρότες και τις περιμένουν για να ξεκινήσουν τώρα την άνοιξη τις καλλιεργητικές δραστηριότητες. Αντί να λυθούν άμεσα αυτά τα προβλήματα, η κατάσταση θα επιδεινωθεί με την απόφαση – διαταγή της κυβέρνησης να διατεθούν τα χρήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Τράπεζα της Ελλάδας για να μπαλώσει η κυβέρνηση άλλες τρύπες…

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, μετά τις εκλογές έχουν μείνει πίσω διάφορες πληρωμές όπως η εξισωτική αποζημίωση των κτηνοτρόφων, η επιστροφή του ΦΠΑ, του αγροτικού πετρελαίου κα την στιγμή που αντιμετωπίζουμε ανυπέρβλητα προβλήματα ρευστότητας. Με τη νέα κυβερνητική απόφαση, το πρόβλημα οξύνεται περισσότερο, καθώς θα καθυστερήσουν κι άλλο οι πληρωμές που σχετίζονται με την καταβολή κοινοτικών ενισχύσεων και επιστροφών φόρου σε εκμεταλλεύσεις και νοικοκυριά.

Κι αυτό για να μπορέσει η κυβέρνηση με το χρήμα που παίρνει από τους φορείς ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΕΛΓΟ κ.α. να αντιμετωπίσει άλλες ανάγκες με βάση τις υποχρεώσεις της από την τελευταία συμφωνία με τους δανειστές. Η απόφαση για τα χρήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ εκτιμάται ότι αφαιρεί από τον οργανισμό περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ που είχε στα ταμεία του μετά το 2007 με τη μορφή προκαταβολής ενισχύσεων και το οποίο ποσό του έδινε τη δυνατότητα να χρηματοδοτεί άμεσες ανάγκες του.

Καμία επανάπαυση, καμία αυταπάτη, παλεύουμε μαζικά και οργανωμένα ενάντια στο ξεκλήρισμά μας!”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...