Επίκαιρα σχόλια

Date:

Γράφει και επιμελείται ο Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΑΘΗΤΟΣ
Κανείς δεν κατέχει το αλάθητο δεξιός, ή αριστερός. Η αυτοκριτική και το ρηθέν από τον Σωκράτ稔 εν οίδα ότι ουδέν δεν οίδα” πρέπει να είναι το κύριο μέλημα του. Ορισμένοι ίσως νομίζουν ότι είναι πάπας στην θέση του πάπα ή ότι κατέχουν αυθεντικά την συνταγή της ευτυχίας. Πλανώνται πλάνην οικτράν.

Η ΚΡΙΜΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΡΩΣΙΚΗ 
Η Κριμαία είναι περιοχή της Ρωσίας και είχε παραχωρηθεί όπως διάβασα στον τύπο το 1992 στην Ουκρανία. Έτσι -όπως ένας μη ειδικός όπως εγώ αντιλαμβάνεται- αλλά και ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι Ρώσοι, και μιλούν Ρώσικα μπορούμε να εξηγήσουμε γιατί το 96,7% ψήφισε υπέρ της ένωσης της Κριμαίας με την μητέρα Ρωσία.
Ας πάρουμε ένα κοντινό μας παράδειγμα. Αν η Ελλάδα ήταν μια μεγάλη και ισχυρή χώρα κι όχι παίγνιο των ισχυρών όπως τώρα,που να την υπολογίζει η Τουρκία, και αν η Κύπρος δεν ήταν κατά 40% υπό κατοχή και γινόταν αύριο κιόλας δημοψήφισμα δεν θα ψήφιζαν σχεδόν όλοι οι Έλληνες Κύπριοι την ένωση τους με την μητέρα Ελλάδα;
Το ίδιο συμβαίνει και με την Κριμαία.Με την διαφορά ότι η Ρωσία είναι μεγάλη δύναμη και παρά τις απειλές των δυτικοευρωπαίων θα επιβάλλει την θέληση της. Άλλωστε στις διεθνείς σχέσεις μπορεί να υπάρχουν νομοθετήματα διεθνούς δικαίου αλλά στην πράξη επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας. Δηλαδή το δίκαιο του ισχυρότερου. Ο υπουργός των εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ όταν του κουνούν το δάχτυλο οι Αμερικανοί τους δείχνει το κοντινό Κοσυφοπέδιο. Δηλαδή σαν να τους λέει¨ “Μία σας, και μία μας.” Όπως λέγαμε κάποτε στα παιδικά παιγνίδια.”Σειρά μας τώρα να καταπατήσουμε το διεθνές δίκαιο.” Και¨ “η ζωή τραβάει την ανηφόρα. “Με σημαίες και με ταμπούρλα.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...