Επίκαιρη ερώτηση Μαρκογιαννάκη για ΚΗΦΑΑΜΕΑ

Date:

Ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση με θέμα: «Σοβαρές καθυστερήσεις στην καταβολή πιστώσεων από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς το Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ». Στην ερώτηση αναλυτικά αναφέρεται:Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας-Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία  (K.H.Φ.A.AMEA) Χανίων βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης, λόγω της τεράστιας καθυστέρησης στην καταβολή των ημερήσιων νοσηλίων από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., που για το διάστημα Νοεμβρίου 2012- Μαΐου 2013 ανέρχονται σε 127.66,8 ευρώ, και των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίες μέχρι την 31/12/2011 αγγίζουν τις 76.024,68 ευρώ.

Συνεπεία αυτού, προκαλούνται σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, αφού το Κέντρο αδυνατεί να καλύψει τις τρέχουσες δαπάνες για μισθώματα, αμοιβές και ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.

Eπισημαίνεται ότι πρόκειται για ένα Κέντρο που φιλοξενεί 20 πολυανάπηρα παιδιά, τα οποία δεν μπορούν να φιλοξενηθούν πουθενά αλλού στην Κρήτη, προσφέροντας αναντικατάστατες υπηρεσίες περίθαλψης και πρόνοιας σε αυτά και τις οικογένειές τους.

Σε μια εποχή που οι αντοχές της κοινωνίας δοκιμάζονται πολλαπλώς, η πολιτεία δεν πρέπει να κωφεύει στην κραυγή απελπισίας μιας τόσο ευάλωτης κοινωνικής ομάδας, όπως είναι τα νεαρά άτομα με αναπηρία. Αντιθέτως, οφείλει να επιδεικνύει τη δέουσα ευαισθησία και ετοιμότητα αντίδρασης.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ: Ερωτάται ο κ. Υπουργός Υγείας, αν προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση τακτοποίηση των ως άνω οικονομικών εκκρεμοτήτων προς το K.H.Φ.A.AMEA.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Χρήστος Μαρκογιαννάκης

Βουλευτής Ν.Δ.− Χανίων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...