Εργασιακός μεσαίωνας: Μηνιαίες συμβάσεις και πληρωμή σε είδος

Date:

Αιώνες πίσω μέσα σε λίγα χρόνια γύρισαν οι εργασιακές συνθήκες στην Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, που δείχνουν μία τάση προς πλήρη απαξίωση της εργασίας. Μεταξύ των «καινοτομιών» βρίσκονται από μηνιαίες συμβάσεις ως και πληρωμή σε είδος!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζουν τα Νέα, περίπου 1.200.000 εργαζόμενοι αμείβονται με καθυστέρηση από 3 έως 12 μήνες ενώ άλλες επιχειρήσεις καταβάλλουν τις αμοιβές ανά τρίμηνο και όχι μηνιαίως, όπως υποχρεούνται ή δίνουν ένα μέρος του μισθού στους εργαζόμενους, με τα υπόλοιπα να οφείλονται.

Επίσης, εταιρείες πληρώνουν συστηματικά τους εργαζομένους τους με «έναντι» του μισθού, συμπληρώνοντας το υπόλοιπο ποσό με κουπόνια για το σούπερ μάρκετ…

Πολύ κακή εικόνα στις τουριστικές επιχειρήσεις, παρά τις αυξημένες αφίξεις των τουριστών, καθώς έχει καταγραφεί εργασία με οκτάωρη απασχόληση, με «αμοιβή» φαγητό και δωμάτιο για διαμονή.

Παράλληλα, το Ινστιτούτο Εργασίας υπολογίζει πως ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι δεν λαμβάνουν επιδόματα αδείας, ενώ συχνά το «δώρο» μετατρέπεται σε παροχή σε είδος, όπως… τρόφιμα και καύσιμα.

Επίσης, συχνά γίνονται προσλήψεις νέων κάτω από 25 ετών ακόμα και με μηνιαία σύμβαση 4ωρης απασχόλησης με 180 ευρώ, δηλαδή 2,25 ευρώ ημερομίσθιο.

πηγή: nooz.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...