Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ καλούν σε συμμετοχή στην κινητοποίηση της Τρίτης στο αεροδρόμιο Χανίων – Δωρεάν λεωφορεία από το ΚΤΕΛ Χανίων

Date:

Με κοινή ανακοίνωσή τους το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ν. Χανίων και η ΑΔΕΔΥ καλούν σε συμμετοχή στην κινητοποίηση της Τρίτης στο αεροδρόμιο Χανίων ενώ ενημερώνουν ότι για όσους πολίτες επιθυμούν να παραστούν θα ξεκινούν λεωφορεία από το ΚΤΕΛ Χανίων:

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Χανίων και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. Χανίων ήμασταν κάθετα αντίθετα στην ιδιωτικοποίηση – ξεπούλημα του αεροδρομίου Χανίων.

Στο Αεροδρόμιο Χανίων οι αφίξεις από 874.869 το 2011, εκτοξεύτηκαν στις 1.376.031 το 2015 και μάλιστα με θεαματική αύξηση στα ετήσια κέρδη του, δημιουργώντας προοπτική να καταστεί ένα από τα πιο σύγχρονα και προσοδοφόρα αεροδρόμια της χώρας μας.

Η κυβέρνηση αδιαφορώντας για το συμφέρον της τοπικής και εθνικής οικονομίας, το ξεπουλά ιδιωτικοποιούνταν το και παραχωρώντας το για τα επόμενα τουλάχιστον 40 χρόνια στην Fraport.

Η ζημιογόνα για τον τόπο μας αυτή απόφαση, θα έχει δραματικές συνέπειες τόσο στο άμεσο όσο και στο απώτερο μέλλον. Αφ’ ενός θα επιφέρει μείωση του εισερχόμενου τουρισμού, που ως γνωστό αποτελεί τον βασικότερο μοχλό που κινεί την τοπική οικονομία (δεδομένου ότι η επίτευξη κερδοφορίας των ιδιωτών θα αυξήσει το κόστος των προσφερόμενων υπηρεσιών, όπως έγινε ήδη στο αεροδρόμιο των Αθηνών, με δραματικές για τον τουρισμό συνέπειες). Η μείωση της τουριστικής κίνησης θα συμβάλει με τη σειρά της σημαντικά σε περεταίρω αύξηση της ανεργίας, αλλά και στην αποσταθεροποίηση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στον αερολιμένα.

Καλούμε τους εργαζόμενους του νομού αλλά κι όλους τους Χανιώτες να παρευρεθούν την Τρίτη 19/01/2016 και ώρα 10:00 το πρωί στο αεροδρόμιο Χανίων στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ώστε να «υποδεχτούμε» με τον καλύτερο τρόπο τους νέους “ιδιοκτήτες.”

Δωρεάν Λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 9.00’ το πρωί από το ΚΤΕΛ Χανίων.

Kάλεσμα και από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ

Ενάντια στο “ξεπούλημα του Αεροδρομίου Χανίων” τάσσονται και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ που καλούν όλους να παραστούν στο “καλωσόρισμα” των εκπροσώπων της εταιρείας Fraport την Τρίτη στο Αεροδρόμιο Χανίων:

Ενώνουμε την φωνή μας και την θέληση μας, για να αντισταθούμε ακόμα και τώρα την ύστατη στιγμή όπου «μπήκαν στην πόλη οι οχθροί», όπου οι Γερμανοί νέοι ιδιοκτήτες – ενοικιαστές του αεροδρομίου Χανίων έρχονται να καταγράψουν και να ελέγξουν την προίκα που θα πάρουν μετά την επιζήμια για την οικονομία του τόπου μας, συμφωνία ξεπούλημα, στην οποία δυστυχώς συναίνεσαν και ψήφισαν και οι τέσσερις Χανιώτες Βουλευτές.

Τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται τελειωμένο, όταν εμείς, οι Χανιώτες πολίτες ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ.

•Καλούμε λοιπόν όλους και όλες σε συνεχείς δράσεις αντίστασης και αντίδρασης στο ξεπούλημα του Αεροδρομίου Χανίων.
•Καλούμε στο πρώτο «καλωσόρισμα» των «νέων επενδυτών» την Τρίτη 19 Ιανουαρίου στο Αεροδρόμιο Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...