Από την Κρήτη κλείνει την προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας [βίντεο]

Date:

Ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει στο Ηράκλειο την τελευταία με ισχυρό συμβολισμό ομιλία του πριν το κρίσιμο «στοίχημα» των ευρωεκλογών. Σήμερα Παρασκευή 23 Μαίου στις 8 το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή Παγκρήτια συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας.

Σύμφωνα με τον κ .Μιχελογιαννάκη η ανοιχτή συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας είναι από μόνη της ένα  στοίχημα για την παράταξη . “Εκεί θέλουμε να δοκιμαστούμε” είπε χαρακτηριστικά ο γιατρός, που τόνισε πως  αν τα ποσοστά των κομμάτων της συγκυβέρνησης το βράδυ της Κυριακής είναι χαμηλότερα από αυτά του ΣΥΡΙΖΑ «η κήρυξη  εθνικών εκλογών ήδη την Δευτέρα είναι μονόδρομος».

Χθες, Πέμπτη, από την Ομόνοια, όπου πραγματοποιήθηκε η κεντρική ανοιχτή συγκέντρωση τόνισε ότι το δίλημμα είναι: «ΣΥΡΙΖΑ τώρα ή λιτότητα χωρίς τέλος», «αξιοπρέπεια τώρα ή υποτέλεια χωρίς τέλος» και υπογράμμισε: «Πρέπει να τους σταματήσουμε και θα τους σταματήσουμε. Είναι θέμα επιβίωσης».

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της 25ης Μαΐου και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «την Κυριακή ο λαός θα γράψει ιστορία».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τα κόμματα της συγκυβέρνησης και τον πρωθυπουργό προσωπικά για «διχαστικό λόγο», προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα, έχει στόχο «να ενώσει όλους τους Έλληνες».

Εξαπολύοντας βολές κατά των κομμάτων της συγκυβέρνησης, τόνισε: «Δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ. Μόνο συνωμοτούσαν μαζί τους, για να παραμείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τις εξουσίας. Και έχουν ακέραια την ευθύνη για τη λεηλασία και τη καταστροφή. Έχασαν την Ελλάδα μέσα από τα χέρια τους και έχουν ακόμα το θράσος να παριστάνουν τους σοβαρούς και τους υπεύθυνους σωτήρες.»

«Οι κυβερνήσεις των μνημονίων ταπείνωσαν την Ελλάδα στην Ευρώπη. Στην πραγματικότητα, έβγαλαν την Ελλάδα από την Ευρώπη, την ίδια ώρα που ισχυριζόταν ότι την κράτησαν στο ευρώ. Μας κράτησαν στην Ευρώπη στα λόγια την ίδια ώρα που μας έβγαλαν από την Ευρώπη στην πράξη» με την ανεργία, τους χαμηλούς μισθούς και την ανθρωπιστική κρίση.

«Η δική μας αποστολή είναι να ξαναβάλουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Η δική μας αποστολή είναι να ξανακάνουμε την Ελλάδα ισότιμη ευρωπαϊκή χώρα. Με λόγο, υπόσταση, με αξιοπρέπεια και ειδικό βάρος» πρόσθεσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε: «Οι ευρωεκλογές της Κυριακής είναι το δημοψήφισμα για το μνημόνιο που δεν έγινε ποτέ» και «θα είναι ένα δημοψήφισμα ιστορικό, όπως αυτό που 40 χρόνια πριν, έδιωξε από τη χώρα το παλάτι των βασιλιάδων. Τώρα θα διώξει το παλάτι της διαπλοκής, το παλάτι του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, που οδήγησε στη καταστροφή των μνημονίων τη πατρίδα και το λαό μας.»

[youtube id=”9fCwZ1vOvC0″ width=”620″ height=”360″]

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...