ΗΠΑ – Κολομβία… Μια έκθεση μομφή για τον πολιτισμένο κόσμο

Date:

Γράφει ο Βαγγέλης Πάλλας
Δημοσιογράφος I.J.F.

Σε μια 800σέλιδη έκθεση της Αμερικανικής Κυβέρνησης για την φίλη κυβέρνηση της Κολομβίας, διαπιστώνεται ότι αμερικανοί στρατιώτες κατά την περίοδο 2003 – 2007 είχαν κακοποιήσει σεξουαλικά τουλάχιστον 54 παιδιά, και σε όλες τις περιπτώσεις οι βιαστές δεν τιμωρήθηκαν ποτέ στην Κολομβία λόγω της συμφωνίας των ΗΠΑ – Κολομβίας περί ασύλου του στρατιωτικού της προσωπικού.

Η έκθεση είναι μέρος μια ευρύτερης ιστορικής ανάλυσης που έχει στόχο να ορίσει τις αιτίες των συγκρούσεων των τελευταίων 50 ετών μεταξύ της Κολομβιανής Κυβέρνησης και των ανταρτών FARC που σήμερα είναι σε διαπραγμάτευση για το τέλος των συγκρούσεων.

Σε έκθεση του ο ιστορικός RENAN VEGA αναφέρεται σε μια περίπτωση το 2004 σε κεντρική πόλη της Κολομβίας (MELGAR) όπου 53 ανήλικα κορίτσια κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από αμερικανούς στρατιώτες που υπηρετούσαν στη περιοχή, με αποκορύφωμα την βιντεοσκόπηση των βιασμών για εμπορική εκμετάλλευση (πορνογραφικό υλικό).
Σύμφωνα με την κορυφαία εφημερίδα της Κολομβίας EL TIEMPO τα θύματα των σεξουαλικών κακοποιήσεων μαζί με τις οικογένειές τους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή τους λόγω απειλών θανάτου.

Άλλη μια περίπτωση με αμερικανούς στρατιώτες στην αεροπορική βάση του TOLE MAILIA φέρονται ότι διέπραξαν παρόμοια εγκλήματα αλλά λόγω της διάταξης περί ασυλίας των Αμερικανών στρατιωτών οι οποίοι αργότερα αναχώρησαν ανενόχλητοι για τις ΗΠΑ.

Μια άλλη υπόθεση που είχε λάβει μεγάλη δημοσιότητα στα ΜΜΕ της Κολομβίας ήταν ένα 12χρονο αγόρι το οποίο το 2007 βιάστηκε από Λοχία των ΗΠΑ και έναν πρώην αμερικανό στρατιωτικό που εργάζονταν στην πόλη MELGAR.
Άλλη περίπτωση Κολομβιανός Εισαγγελέας διαπίστωσε ότι ένα κορίτσι 12 ετών υπό την επήρεια ναρκωτικών βιάστηκε μέσα σε στρατιωτική βάση, ένας Λοχίας (MICHAEL KOEN) και ένας αμερικανός πολίτης (CESAR RUIZ).
Μέχρι στιγμής αυτές οι ανακαλύψεις δεν έτυχαν προβολής στον αμερικανικό Τύπο, παρά το γεγονός ότι η TELESUR (Βενεζουέλας), η DAILY  MAIL (Βρετανίας) και το RT (ΡΩΣΙΑΣ) αναφέρθηκαν συστηματικά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...