Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει κυβέρνηση και Fraport για τη μετακίνηση του 1/3 της δύναμης της πυροσβεστικής Θεσσαλονίκης στα περιφερειακά αεροδρόμια

Date:

Με την υπ’ αριθμ. 91231/30-12-2016 απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος μειώνεται η οργανική δύναμη της πόλης της Θεσσαλονίκης από 365 το 2016 σε 266 το 2017 (μείωση 27%).

Έτσι σε μία μέρα και με μια απόφαση χαρακτηρίστηκε πλεονάζον και χωρίς τη θέλησή του το 1/3 της δύναμης του Πυροσβεστικού Σώματος Θεσσαλονίκης, φυσικά χωρίς τη θέλησή του και τελεί υπό καθεστώς απομάκρυνσης – μετάθεσης.

Οι ενενήντα εννιά (99) πλεονάζοντες πρόκειται να διατεθούν για την στελέχωση του Πυροσβεστικού Σώματος των 14 αεροδρομίων της εταιρίας «fraport».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συμπαραστέκεται και είναι κοντά στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων Πυροσβεστών και ζητά:

  • Nα παραμείνουν οι 99 συνάδελφοι πυροσβέστες στην οργανική τους θέση.
  • Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πυροσβεστών και να τοποθετηθούν στα ήδη υποστελεχωμένα κλιμάκια του Πυροσβεστικού Σώματος.
  • Να μην μετατεθεί κανένας Έλληνας πυροσβέστης στα αεροδρόμια που εξαγόρασε η «fraport». Δεν μπορεί το Δημόσιο να επιβαρύνεται με το βάρος των εξόδων λειτουργίας των ιδιωτικών αεροδρομίων.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...