Η Ζωή Κωνσταντοπούλου νέα πρόεδρος της Βουλής με ρεκόρ ψήφων!

Date:

Ολοκληρώθηκε η ειδική συνεδρίαση για την εκλογή νέου Προέδρου της Βουλής.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξελέγη με ρεκόρ ψήφων νέα Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής. Απέσπασε 235 σε σύνολο 298 ψήφων και κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ του Ευάγγελου Μεϊμαράκη. 61 τα λευκά και δύο τα άκυρα

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση προκειμένου να επαναληφθεί η διαδικασία για τους αντιπροέδρους τους Κοσμήτορες και τους Γραμματείς.

Η εκλογή των τελευταίων μοιάζει με εκείνη του προέδρου, καθώς απαιτεί μυστική καιονομαστική ψηφοφορία. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα θα προτείνει τρεις Αντιπροέδρους (Α,Β,Γ), δύο Κοσμήτορες και τέσσερις Γραμματείς. Η ΝΔ αντίθετα θα προτείνει έναν αντιπρόεδρο, έναν Κοσμήτορα και ένα Γραμματέα.

Βάσει Συντάγματος δικαίωμα να προτείνουν, αντιπροέδρους έχουν η τρίτη (ΧΑ), η τέταρτη (Ποτάμι) και η πέμπτη (ΚΚΕ) σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα.

“Βρισκόμαστε εδώ όχι γιατί το θέλησε η μοίρα, γιατί το επιλέξαμε και γιατί μας επέλεξαν οι πολίτες αυτής της χώρας, ο λαός της πατρίδας μας που αγωνιά και αγωνίζεται για Δημοκρατία, Δικαιοσύνη και Ελευθερία. Για αξίες και αγαθά που κατακτήθηκαν με θυσίες. Η Βουλή των Ελλήνων δεν είναι μόνο ο κορυφαίος θεσμός της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας. Είναι η ασπίδα της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας.

Χθες σε μια ιστορική συνεδρίαση της Βουλής δόθηκαν για πρώτη φορά θρησκευτικός και πολιτικός όρκος. Περιεχόμενο ήταν η πίστη στην πατρίδα και τη Δημοκρατία και ο σεβασμός στο Σύνταγμα. Ο όρκος σημαίνει την ενεργό υποχρέωση του καθενός και της καθεμιάς από εμάς, να δίνουμε περιεχόμενο στο δημοκρατικό πολίτευμα, να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες κάθε ανθρώπινης ύπαρξης και να προστατεύουμε διεθνώς την υπόσταση της πατρίδας μας.

Στη Βουλή πρέπει να λειτουργήσει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος και είμαι σίγουρη ότι πρώτος θα δώσει το παράδειγμα ο πρωθυπουργός και θα αακολουθήσουν οι υπουργοί της κυβέρνησης, που πρέπει να προσέρχονται και να απαντούν. Δεν πρέπει να επαναληφθούν φαινόμενα όπως η κατάχρηση του κατεπείγοντως και των τροπολογιών. Δεν θα γίνονται άσχετες τροπολογίες ή εκπρόθεσμες, όπως και νομοσχέδια που δεν τηρούν της απαραίτητες προϋποθέσεις, βάσει του Συντάγματος.”

Η πρώτη κίνησή της ήταν η σύσταση της ειδικής διακομματικής επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις άμεσα και αναβαθμισμένα. Κι αυτό σίγουρα περιέχει πολλά μηνύματα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...