Η νέα τάξη πραγμάτων ρημάζει και διαλύει την Ελλάδα και την οικουμένη

Date:

Όσοι αγαπάμε την χώρα μας, την ιστορία της, το μεγαλείο της, την αρχοντιά της, τον πολιτισμό της, τον όμορφο και φιλόξενο λαό της να βρεθούμε και να συμπορευτούμε αντάμα αδελφωμένοι και δυνατοί με φιλοσοφική, ελληνοκεντρική και εθνολογική αντίληψη. Αυτό θα αποτελέσει ένα ισχυρό ράπισμα στην απάνθρωπη και ισοπεδωτική σε αξίες, καπιταλιστική δύση. (Με βάση το ευστοχότατο και ουσιαστικής πολιτικής ανάλυσης και προσέγγισης αρθρογράφημα του kostasxan στο ‘’Παρόν’’)

Του Θρασύβουλου Θεμ. Τσουχλαράκη πολιτισμολόγου

Αφετηριακά ας δούμε σχολιαστικά τι συμβαίνει στη χώρα μας και τι σ’ ολάκερη την οικουμένη. Ο αρχιτέκτονας της σημερινής μορφής του απάνθρωπου καπιταλισμού, ο Αμερικανο-εβραίος πολιτικός Χένρι Κίσινγκερ, είχε απευθύνει directive στους ηγέτες όλων των κρατών που στηρίζουν το σημερινό σύστημα και το στηρίζουν ακόμη. Τους διατύπωσε να χορταίνουν με λόγια ευδαιμονίας τους λαούς για να δέχονται τα μέτρα που εξυπηρετούν το παγκοσμιοποιημένο νέο-ταξικό σύστημα, ενώ η προτροπή αυτή ισχύει και εφαρμόζεται σήμερα σε ευρύτατη κλίμακα. Tα σκληρά μέτρα επενδύονται με φρούδες προσδοκίες για καλύτερες μέρες και στην παγίδα αυτή πέφτουν δυστυχώς και ορισμένοι μη προβληματισμένοι πολίτες.

Από χρόνια η Ε.Ε. αναγγέλλει μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και στην ουσία ποτέ δεν έγινε τίποτα, που να χτυπάει το κακό στη ρίζα του και να εξαλείφει τα γενεσιουργά αίτια του φαινομένου αυτού. Απεναντίας το κακό ενισχύεται και συντρίβει ολοκληρωτικά τις κοινωνίες των ανθρώπων. Ξεκινώντας από τη «συμφωνία της Λισσαβόνας» και μέχρι σήμερα μόνο λόγια παρηγοριάς ακούμε. Άξιο δριμύτατου σχολίου είναι το γεγονός της πρόσφατης ‘’συνόδου κορυφής’’ της Ε.Ε. της περασμένης εβδομάδας, που είχε σαν θέμα προς αντιμετώπιση τα μέτρα για την πάταξη της ανεργίας, κυρίως των νέων. Στη εν λόγω σύνοδο πραγματοποιήθηκε παρέμβαση του πρωθυπουργού μας κ. Σαμαρά που ζήτησε την άμεση διάθεση κονδυλίων για το σκοπό αυτό. Βέβαια αυτή η πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού έπεσε στο κενό, καθώς το σκληρό ιμπεριαλιστικό νέο-ταξικό σύστημα εξυπηρετείται με την άνοδο της ανεργίας, ιδίως του ενεργού νεανικού πληθυσμού. Για το λόγο αυτό λαβαίνει μέτρα εντελώς αναποτελεσματικά για να εξαπατήσει τους λαούς, ότι τάχα ενδιαφέρεται για τα προβλήματα, που τους δημιουργεί το παρόν μοντέλο εθνικής διακυβέρνησης, που έχει υιοθετήσει η σημερινή μορφή του καπιταλιστικού συστήματος και που άμεσος στόχος είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα να επιβάλλει ένα φασιστικό σύστημα παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Αλλά ας έρθουμε πάλι στα δικά μας. ΩΩΩ … τι εμπαιγμός!!! Αν Αντώνη μου –και σε αποκαλώ με το κύριο  όνομα σου στο πλαίσιο της οικειότητος που επιβάλλεται να έχω με τον αιρετό πρωθυπουργό μου-  θέλεις πράγματι να περιορίσεις την ανεργία στην Ελλάδα, τότε γιατί έδωσες προσωπική εγγύηση στην «τρόικα» ότι οι απολύσεις στο ελληνικό δημόσιο θα εφαρμοστούν στο ακέραιο. Γιατί τόσο πιστή εφαρμογή στην εκτέλεση των παραγγελμάτων του συστήματος της παγκοσμιοποίησης; Γιατί αυτά τα εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις των χωρών – μελών της Ε.Ε.; Πιθανότατα γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούν να σταθούν καθόλου. Ποιοι δίνουν εντολές και προσδιορίζουν το πλαίσιο εφαρμογής του εθνικού κυβερνητικού έργου; Μήπως οι περίφημες λέσχες των ‘’πεφωτισμένων’’ και τα παρακλάδια τους; Πάντως η πρόσφατη απόφαση της ‘’συνόδου κορυφής’’ δεν αντιμετωπίζει, ούτε δίδει λύση στο πρόβλημα. Με τις γελοίες πιστώσεις των 6 δισ. που διαθέτουν για την αντιμετώπιση της ανεργίας για όλη την Ε.Ε. δεν δύνανται να υπάρξει κανένα αποτέλεσμα. Με σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης επιδοτούμενα από την Ε.Ε. και με φορολόγηση των επιδομάτων ανεργίας, -αλλά και την φορολόγηση των επιδομάτων τριτεκνίας και πολυτεκνίας εν προκειμένω από το οικείο Υπουργείο Οικονομικών- είναι ειρωνεία να ισχυρίζονται οι κυβερνήσεις διευρυμένα -ανά την υφήλιο- ότι θα αντιμετωπίσουν την ανεργία. Απλά υπακούουν στο παράγγελμα του σιωνιστικού εργαλείου που ονοματοδοτείται Χένρι Κίσινγκερ. Η αντιμετώπιση της ανεργίας επιβάλλεται, να γίνει με το χτύπημα των αιτιών, που την δημιουργούν και την γιγαντώνουν. Την ανεργία τη γιγαντώνει η συρρίκνωση της εργασίας και της παραγωγής. Ένα φαινόμενο που παρατηρείται όχι μόνο στις χώρες του ‘’ευρω – ζωνικού νότου, αλλά έχει επεκταθεί διακριτικά σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ε.Ε. Όταν η γενική οικονομική πολιτική των κρατών – εθνών έχει ως μόνιμο προσανατολισμό τη λιτότητα και το συνεχές κούρεμα των εισοδημάτων από κάθε πηγή, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για περιορισμό της ανεργίας. Για να περιοριστεί η ανεργία χρειάζεται αύξηση των πάσης φύσεως εισοδημάτων, προκειμένου να τονωθεί η ζήτηση αγαθών και υπηρεσιών, καθώς και της παραγωγής, αλλά και επαγωγικώς της εργασίας. Με λίγα λόγια απαιτείται οι οικονομίες της Ε.Ε. να αποκτήσουν ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, και αυτό θα είναι το πιο αποφασιστικό μέτρο για να βρουν εργασία, όλοι αυτοί που σήμερα βιώνουν τα αποτελέσματα της λιτότητας και που με αφορμή την κρίση επέβαλε εν τη Ευρώπη η ολοκληρωτική Γερμανία.

Όμως πως μπορεί να γίνει αυτό όταν έχεις δώσει κυρίαρχα δικαιώματα σε δανειστές και παράλληλα δεν έχεις εθνικό-πολιτισμικό νόμισμα που θα δύνασαι ανά πάσα στιγμή να του αυξομειώνεις την ανταλλακτική του αξία με βάση την παρεχόμενη εθνολογική σου εκπαίδευση, τον επαγγελματικό προσανατολισμό την παραγωγικότητά σου ως έθνος, την σωστή διαχείριση των πλουτοπαραγωγικών σου πηγών, τη σωστή εφαρμοστική χρήση των στοιχείων της μικροοικονομίας, αλλά και της μακροοικονομίας. Η επιστήμη της οικονομίας δεν έχει πλέον αρχές, αλλά εξυπηρετεί συμφέροντα του διεθνούς κεφαλαίου των πολυεθνικών και αντιμετωπίζουν τον άνθρωπο ως αναλώσιμο κρεατάνθρωπο – πελάτη με μηδαμινή αξία.

Οι χρηματικοί πόροι διατίθενται μονομερώς υπέρ των τραπεζιτών μόνο, αφού το ίδιο το σύστημα κόβει νόμισμα και κατόπιν το διαθέτουν όπου θέλουν και ακολούθως το παίρνουν πίσω επιπροσθέτως ιδίως κατακρεουργώντας τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα και αφαιρώντας τους επιπλέον και τα στοιχειώδη πατροπαράδοτα περιουσιακά τους στοιχεία. Άρα αντιλαμβανόμαστε ποια οικονομική λογική διέπει τις ελληνικές κυβερνήσεις της τελευταίας τριετίας που πετσοκόβουν τις αποδοχές (μισθούς, συντάξεις), και παρέχουν όλους τους αναπτυξιακούς πόρους που δημιουργεί η οικονομία μόνο σε ένα κλάδο, έστω και αν αυτός είναι μπορεί να είναι βασικής σημασίας, και εγκαταλείποντας όλους τους άλλους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας. Όλα αυτά τα γνωρίζουν οι ηγέτες των κρατών – μελών και επίσης γνωρίζουν ότι η οικονομία της Ευρώπης βρίσκεται σε κατάσταση καταρευστικής ύφεσης. Και παρ’ όλες τις συστάσεις πολλών εγκρίτων ανθρωποκεντρικών οικονομολόγων διεθνούς φήμης και άλλων σημαντικών παραγόντων της οικονομικής ζωής, η ηγεσία της ευρωζώνης εξακολουθεί να εφαρμόζει πολιτική λιτότητας και να διατυμπανίζει ότι μόνο με αυτό τον τρόπο και με την εν λόγω μεθοδολογία θα καταφέρουν να πετύχουν ανάπτυξη και περιορισμό της ανεργίας.

Η «τρόικα» που ουσιαστικά εξουσιάζει την Ελλάδα, ζητάει περιορισμό του κράτους και μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων. Όμως δεν προσδιορίζει τα κριτήρια προκειμένου να κριθεί ένας υπάλληλος για να διατηρηθεί ή να απολυθεί από την υπηρεσία του. Η κυβέρνηση εκτελεί αυτή την εντολή, με την διαφορά ότι θα προστατευτούν ενδεχομένως κάποια ημέτερα στελέχη που προσφέρουν υπηρεσίες στα δύο κόμματα εξουσίας. Δηλαδή μας φέρνουν στην εποχή του Τρικούπη και του Δεληγιάννη, που η κάθε κυβέρνηση απέλυε τους αντιφρονούντες δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι έκαναν τη διαμαρτυρία τους κλαίγοντας στην πλατεία Κλαυθμώνος (εξ ου και το όνομα). Σήμερα δεν υπάρχει υπεράριθμος υπάλληλος. Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στενάζουν από έλλειψη προσωπικού και από αδυναμία εξυπηρέτησης του πολίτη. Σε όλους τους κλάδους παρατηρείται το φαινόμενο να μην μπορεί το κράτος να εξυπηρετήσει και να μη δύναται και αυτό να εξυπηρετηθεί, με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία των πολιτών να συνεχίζεται, ενώ η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Είναι ενδεικτικό των σκέψεων της «τρόικας» το γεγονός ότι ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την παράταση του χρόνου απόλυσης των υπαλλήλων, και η τρόικα σαν απόλυτος κατακτητής απάντησε ότι για να δοθεί αυτή η παράταση πρέπει ν’ αυξηθεί ο αριθμός των απολύσεων. Αυτό σημαίνει ότι οι δανειστές δεν υποδεικνύουν απολύσεις υπεραρίθμων και ανάλογα με τις ανάγκες του κράτους, αλλά απλά επιδιώκουν ουσιαστικά τη μείωση της προσφοράς του κράτους στο κοινωνικό σύνολο, ώστε το έλλειμμα του κράτους να αναπληρωθεί από εταιρείες ιδιωτών, που ασφαλώς θα θελήσουν να κερδοσκοπήσουν. Ενδεικτική είναι και η προ ημερών δήλωση του υπουργού οικονομικών της Γερμανίας, που με κυνικότητα μας είπε: «Απολύστε άμεσα 4.500 υπαλλήλους και θα πάρετε αμέσως τη δόση». Η δήλωση αυτή φανερώνει την επιδίωξη της γερμανικής κυβέρνησης, να απαξιωθεί παντελώς ο ελληνικός κρατικός μηχανισμός, εξαιρουμένου φυσικά τού μηχανισμού είσπραξης των φόρων.

Όμως στο θέμα των απολύσεων κάτι δεν πάει καλά. Από τα δημοσιεύματα του τύπου, προκύπτει ότι μέχρι τώρα οι προσλήψεις έχουν υπερβεί τις απολύσεις. Και τώρα το μεγάλο πρόβλημα είναι: Ποια πολιτική ακολουθεί η κυβέρνηση; Απολύει υπαλλήλους που έχουν τα νόμιμα προσόντα και έχουν διοριστεί μέσω του Α.Σ.Ε.Π., για να προσλάβει αυτούς που υποδεικνύει ο κομματικός μηχανισμός; Κάποιος αρμόδιος κυβερνητικός αξιωματούχος θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα αυτό, για να γνωρίζει και ο λαός τι συμβαίνει. Ας προσέξουμε τη δήλωση του Μάριο Ντράγκι ο οποίος ως νυν πρόεδρος της Ε.Κ.Τ, -ο οποίος ήταν και μέλος του διοικητικού συμβουλίου-, με δήλωση του την περασμένη Δευτέρα διατύπωσε ότι: «Το πρόγραμμα  ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας που έγινε, απέτυχε ολοσχερώς και η αποτυχία του οφείλεται στα στοιχεία που έδωσε η τότε κυβέρνηση της Ελλάδος το 2010 για τα οικονομικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας». Σημειώνουμε ότι τότε ο κ. Μάριο Ντράγκι ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Κ.Τ. Άρα είχε τη δέουσα πληροφόρηση και συνεπώς θα πρέπει να διέπεται από εγκυρότητα η γνώμη του. Όσο για το ΠΑΣΟΚ μάλλον έδωσε παραπλανητικά στοιχεία στους Ευρωπαίους για δεύτερη φορά. Η πρώτη φορά ήταν όταν επί κυβέρνησης Κώστα Σημίτη που δόθηκαν στους Ευρωπαίους λανθασμένα στοιχεία, προκειμένου να επιτευχθεί η  ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, όπως δήλωσε και ο τέως Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζι. Επίσης το 2010 η ιστορία επαναλήφθηκε, προκειμένου να θυσιαστεί ο ελληνικός λαός, για να αποφευχθεί η διάσπαση της ευρωζώνης, να διατηρηθεί το ευρώ, και να επιτευχθεί η είσοδος του Δ.Ν.Τ. στη χώρα μας. Εάν οι κατηγορίες αυτές είναι βάσιμες και δεν υπάρχει καμία δόση υπερβολής, τότε δημιουργούνται σοβαρές ευθύνες σε βάρος εκείνων που κατασκεύασαν ή διέταξαν την κατασκευή παραποιημένων οικονομικών στοιχείων. Εκείνοι που συμμετείχαν στο μαγείρεμα αυτό πρέπει να είναι ο τότε υπουργός των Οικονομικών, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και οι επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Το αξιοσημείωτο είναι, ότι ειδικά εναντίον του τότε προϊσταμένου της Στατιστικής Υπηρεσίας, έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για παραποίηση των οικονομικών στοιχείων. Επίσης μεγάλη ευθύνη πιθανότατα έχει και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος ήταν τότε και τώρα σύμβουλος της Ε.Κ.Τ. Υπενθυμίζουμε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως και οι άλλες κεντρικές τράπεζες των κρατών – μελών της ευρωζώνης, στην ουσία αποτελούν παραρτήματα της Ε.Κ.Τ., και μεταξύ των αρμοδιοτήτων τους είναι και η παρακολούθηση των οικονομικών εξελίξεων στην χώρα τους. Επομένως ο κ. Προβόπουλος, γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει τα πραγματικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας το 2010. Συνεπώς θα έπρεπε να αντιδράσει σαν μέλος του Δ.Σ. της Ε.Κ.Τ σε κάθε προσπάθεια μαγειρέματος των στοιχείων. Ίσως οι αξιωματούχου της Ε.Ε., βολεύτηκαν με τα παραποιημένα στοιχεία και για την είσοδο της Ελλάδος στην ευρωζώνη και για τα μνημόνια τού 2010 που ήθελαν να εφαρμόσουν στην Ελλάδα. Και η εμμονή στο λάθος τους φανερώνει ότι διευκολύνθηκαν στην εφαρμογή μιας πολιτικής εξόντωσης του ελληνικού λαού. Για τους λόγους αυτούς, τουλάχιστον, οι πολιτικές ευθύνες βαρύνουν πρωτίστως τους δύο τότε πρωθυπουργούς του ΠΑΣΟΚ: Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου.

Συνεπώς σε μια εποχή που πρωτίστως οι κρίσεις των ανθρωπίνων αξιών και αρετών, -διαμορφώθηκαν μέσα από μια πλασματική ευδαιμονία- αποτέλεσαν το αρχικό συστατικό που μεθοδευμένα μετεξελίχθηκε σε κρίση οικονομική. Σκοπός των οικονομικών κοσμοκρατόρων -σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και των εγχωρίων θιασωτών τους-  είναι η ανθρώπινη αξία, να ταυτίζεται και να εξισώνεται σε –οριζόμενες από αυτούς- οικονομικές μονάδες, ποδοπατώντας έτσι το βασικότατο αγαθό της ανθρώπινης εργασίας και της στοιχειώδης ακίνητης περιουσίας των ανθρώπων των χαμηλών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων. Το αδηφάγο ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο εγχώριο και διεθνές’ θέλει τις ανθρώπινες αξίες, σχέσεις και αρετές να γίνουν «σκύβαλα» της αρρωστημένης νέο-ταξικής πλουτοκρατίας και του ανέκαθεν ταυτισμένου τραπεζιτικού συστήματος με όλες τις δυσοίωνες, επαγωγικές συνέπειες για την ανθρωπότητα και που άμεσα και ολοκληρωτικά επίκεινται να τεθούν σε εφαρμογή, κατόπιν του ήδη σχεδιασμένου προγράμματος των επιγείων κοσμοκρατόρων. Οργανωμένα -με τη συνδρομή της τεχνολογίας- θέλουν να ισοπεδώσουν τα πάντα «τοις ανθρώποις», προκειμένου να έχουν τον παγκόσμιο έλεγχο παντού. Οι Έλληνες έχουμε ιερή ευθύνη έναντι της ιστορίας μας και του ανθρώπινου γένους, ως λαός που είναι ταυτισμένος με την έννοια και την ιδέα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ να αντιδράσουμε στα αυτονόητα. Επιβάλλεται να βρεθούν όλοι οι ανιδιοτελώς σκεπτόμενοι Έλληνες. Οι ικανοί Έλληνες είναι πολλοί, αρκεί να βρεθούν στο σωστό τόπο και χρόνο, κάνοντας χρήση των έννομων και εύρυθμων πλαισίων για ΕθΝΟΛΟΓΙΚΟΥΣ σκοπούς. Γιατί έχουμε ΛΟΓΟ… ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΓΙΣΤΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΤΟΥ. Η επί της ουσίας πολιτισμολογική αξία της Ελλάδος δύναται, να αποτελέσει τη βάση για ένα κόσμο, που τα έθνη θα μπορούν, να απελευθερωθούν από το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και να συνυπάρχουν με σεβασμό μεταξύ τους. Ως έννοα όντα και κορωνίδες της επίγειας, θεϊκής δημιουργίας οφείλουμε να προσπαθήσουμε. Είναι επιβεβλημένη υποχρέωση της πανανθρώπινης συνέχειας, αρκεί να σκεφτούμε εγκάρδια, απλά, αληθινά, ώριμα και αλληλέγγυα. Ας κάνουμε λοιπόν μια αρχή με συνδυασμό απτών και μεγαλόπνοων ενεργειών. Ο λήθαργος αποτελεί το σοβαρότερο κοινωνικό καρκίνωμα, γι’ αυτό πρέπει σεμνά, ανθρώπινα και σθεναρά να αντιδράσουμε. Οι προσωπικές φιλοδοξίες στο πλαίσιο του γενικού καλού παραμερίζονται, γιατί σε ένα τέτοιο ουσιαστικό αγώνα δεν πρέπει να απουσιάσει κανείς. ‘’Εν αρχή ο καλο-διατυπωμένος, ανιδιοτελής και αληθινός- λόγος’’. Με το καλό να βρεθούμε ΣΥΝ-ΕΛΛΗΝΕΣ σε γρήγορες και συνειδητοποιημένες αντάμωσες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...