Η Πρωτοβουλία Αντίστασης για το δικαίωμα του λαού στην πλήρη και δωρεάν περίθαλψη

Date:

Κατατέθηκε στη βουλή για επίγουσα ψήφιση ο νόμος για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι τριπλός. Αφ’ ενός να διαλύσουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη (ΕΟΠΥ, Κέντρα Υγείας). Αφ’ ετέρου να προχωρήσουν σε νέο κύμα διαθεσιμότητας- απολύσεων εργαζομένων στο χώρο υγείας. Τρίτον ν’ ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για τις ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ (τηλεφωνούν σπίτι- σπίτι εδώ και κάμποσες μέρες).

Στην πράξη καταργείται το δικαίωμα του λαού ακόμα και των ασφαλισμένων, στην έγκαιρη και δωρεάν περίθαλψη. Γίνεται ακόμα δυσκολότερο το ραντεβού και η πρόσβαση στο γιατρό που έχουμε ανάγκη. Η πρόσβαση στο νοσοκομείο δεν θα επιτρέπεται χωρίς ειδικό παραπεμπτικό.

Τα 6 εκατομμύρια των ασφαλισμένων θα εκβιαστούν να βάλουν ακόμη πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη τους για γιατρό, εξετάσεις και φάρμακα. Λες και δεν έχουν πληρώσει τόσα χρόνια.  Τα 3 εκατομμύρια των ανασφάλιστων, κυρίως άνεργοι, νεόπτωχοι καθώς και μετανάστες οι οποίοι εξ’ ορισμού δεν έχουν ευρώ στην τσέπη, τι θ’ απογίνουν; Το νέο σύστημα περίθαλψης τους πετάει απ’ έξω. Αγνοεί την ύπαρξή τους. Αδιαφορεί για την υγεία και τη ζωή τους. Έτσι απλά. Έτσι ΚΥΝΙΚΑ.

Αν καταφέρει η κυβέρνηση να «ξεμπερδέψει» τόσο εύκολα και γρήγορα με την πρωτοβάθμια περίθαλψη τότε πολύ σύντομα θα συνεχίσει το σχέδιο που ήδη προχωρά για την δευτεροβάθμια περίθαλψη. Την αποδόμηση μικρών και μεσαίων επαρχιακών νοσοκομείων με τελική πράξη το κλείσιμο τους, καθώς και το κλείσιμο των τριών μεγαλύτερων ψυχιατρείων της χώρας.

Απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης που έχει βάλει σκοπό να εξαθλιώσει μέχρι αφανισμού έναν ολόκληρο λαό για να διατηρήσουν οι λίγοι τον κλεμμένο από το λαό πλούτο, για να παραμείνουν στην εξουσία ως αρεστοί στους ξένους προστάτες τους,  για να παραμείνει η χώρα στα γρανάζια της εξάρτησης σε Ε.Ε. και ΗΠΑ. Απέναντι σ’ όλα αυτά ένας είναι ο δρόμος που μπορούμε και πρέπει να βαδίσουμε, εμείς ο λαός. Ο δρόμος της μαζικής, αποφασιστικής, συντονισμένης πάλης  ενάντια σε μια επίθεση που δε θα σταματήσει αν δεν τη σταματήσουμε εμείς. Ο αγώνας αυτός πρέπει να ξεκινήσει τώρα χωρίς άλλες καθυστερήσεις και στην πορεία μας αυτή πρέπει να απορρίψουμε λογικές και πρακτικές μοιρολατρείας, ηττοπάθειας, ανάθεσης της τύχης μας σε φιλόδοξους σωτήρες. Να καθορίσουμε εμείς σα λαός τη ζωή τη δική μας και την πορεία της χώρας μας μέσα από την οργάνωση της πάλης μας.

  • ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
  • ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Η υπόθεση της δωρεάν περίθαλψης είναι σπουδαία για τη ζωή μας και δεν πρέπει να μένουμε απαθής στο ξεθεμελίωμα αυτής της ζωτικής λαϊκής κατάκτησης.  Είναι επιτακτική ανάγκη να συναντηθούμε ξανά και ξανά στο δρόμο του αγώνα  το σύνολο των ανθρώπων της δουλειάς (χρήστες περίθαλψης) με τους εργαζόμενους στην περίθαλψη.

Όλοι στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας μαζί με τους συλλόγους εργαζομένων του νοσοκομείου, την Παρασκευή στις 24 Γενάρη στις 6.00μ.μ στην Πλατεία της Αγοράς.

Πρωτοβουλία Αντίστασης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...