Η Πρωτοβουλία Πολιτών «Πρώτα ο Άνθρωπος» για τους μετανάστες στο Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου: «Έλλειμμα πολιτικής βούλησης, περίσσεια αδιαφορίας»

Date:

Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Πρωτοβουλία Πολιτών «Πρώτα ο Άνθρωπος» αναφέρεται στη στάση της δημοτικής αρχής στο ζήτημα της φιλοξενίας των μεταναστών και προσφύγων καθώς και στην έλλειψη υποδομών.

Αναφέρεται σχετικά:

Μετά τις επικοινωνιακού τύπου δηλώσεις και τις ανακοινώσεις που παρακάμπτουν την ουσία ήρθε, όπως έρχεται πάντα, η πραγματικότητα να δείξει ωμή την ευθύνη. Ένας ρημαγμένος, εγκαταλελειμμένος χώρος, ο ίδιος μνημείο διαφθοράς και αδιαφορίας, που έχει να καθαριστεί τρία χρόνια, που δεν διαθέτει στοιχειώδεις υποδομές υγιεινής (τουαλέτες και μπάνια, ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, τηλέφωνο και διαδίκτυο για στοιχειώδη επικοινωνία), βαφτίζεται χώρος υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας ρημαγμένων ανθρώπων. Για πολλοστή φορά δεκαέξι παιδιά, έντεκα γυναίκες και σαράντα δύο άνδρες, νεαρής κυρίως ηλικίας, πρόσφυγες αναγκάζονται να διαμείνουν σε ένα απαράδεκτο χώρο.

Για άλλη μια φορά, η κοινωνική πολιτική ανεπαρκέστατη ενώπιον αυτών που την έχουν περισσότερο ανάγκη. Για άλλη μια φορά, έλλειμμα πολιτικής βούλησης και περίσσεια αδιαφορίας. Για άλλη μια φορά, μετά από ανταλλαγές ανακοινώσεων, συζητήσεις, συναντήσεις, αυτοψίες βρισκόμαστε δίχως χώρο υποδοχής για πρόσφυγες. Παρότι, παρουσία του δημάρχου, του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και των αντίστοιχων Τεχνικών Υπηρεσιών είχε βρεθεί ο κατάλληλος χώρος στο Παλιό Ψυχιατρείο, για τη χρήση του οποίου υπήρξε και η σύμφωνη γνώμη του αστυνομικού διευθυντή. Παρότι, ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί ότι οι εργασίες θα άρχιζαν τον προηγούμενο Σεπτέμβρη, αλλά, παρά τις επίμονες ερωτήσεις μας, δεν έχει γίνει το παραμικρό μέχρι σήμερα.

Αν πάνω από τις στοιχειωδώς αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων προβάλλονται γραφειοκρατικά προβλήματα για την κάλυψη του κόστους επιδιόρθωσης των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, είμαστε περίεργοι να μάθουμε πόσο κοστίζουν κάθε φορά τα ιδιωτικά συνεργεία που αναλαμβάνουν την καθαριότητα και την απολύμανση των διαφορετικών, αλλά πάντα πρόχειρων και ακατάλληλων χώρων, που χρησιμοποιούνται όλα αυτά τα χρόνια. Αν θέλατε, κ. δήμαρχε, να δημιουργήσετε ένα χώρο υποδοχής με αξιοπρεπείς συνθήκες φιλοξενίας θα το είχατε προγραμματίσει και θα το είχατε υλοποιήσει. Η αλληλεγγύη και η ευαισθησία έμειναν στα λόγια, δεν αποτέλεσαν στην πράξη και δεν αποτελούν πολιτική σας προτεραιότητα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...