Θερμό επεισόδιο στον Περσικό: Πυρά από πλοίο των ΗΠΑ κατά Ιρανικού πολεμικού

Date:

Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε στον Περσικό Κόλπο. Πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού έριξε προειδοποιητικά πυρά κατά πολεμικού πλοίου του Ιράν «επειδή πλησίασε επικίνδυνα κοντά, αγνοώντας τις σχετικές προειδοποιήσεις».

Αμερικανοί αξιωματούχοι, ανεπίσημα και υπό τον όρο της ανωνυμίας, υποστήριξαν πως το ιρανικό πλοίο έφτασε σε απόσταση 137 μέτρων και ο πλοίαρχός του δεν ανταποκρίθηκε στις προσπάθειες για επικοινωνία μέσω ασυρμάτου.

Στο περιστατικό εμπλέκεται το αμερικανικό καταδρομικό USS Thunderbolt,  που βρίσκεται στο Μπαχρέιν ως μέρος του 5ου στόλου του Πολεμικού Ναυτικού και συμμετείχε σε άσκηση.

Υπενθυμίζεται πως παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και τον περασμένο Ιανουάριο στα στενά του Ορμούζ. Θερμά επεισόδια μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο σημειώθηκαν και το 2016, αλλά και το 2015.

Οι σχέσεις Ουάσιγκτον – Τεχεράνης είχαν βελτιωθεί πάντως σημαντικά επί Προεδρίας Ομπάμα με τις δύο πλευρές να φτάνουν σε συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Ωστόσο μετά την άνοδο στην ηγεσία των ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ, το κλίμα άλλαξε ριζικά καθώς ο νέος Αμερικανός πρόεδρος απέρριψε τη συμφωνία και στοχοποίησε το Ιράν ως πηγή τρομοκρατίας.

tvxs.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...