Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Χανίων για συμμετοχή στην κινητοποίηση της Κυριακής στο Αεροδρόμιο Χανίων

Date:

Σε μαζικό αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων καλεί με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων που θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση της Κυριακής στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης».

Σε κείμενο – κάλεσμά της αναφέρει τα εξής:

To  ΔΣ της ΕΛΜΕ  Χανίων καταγγέλλει  την  ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου των Χανιών «Δασκαλογιάννης» όπως και των υπόλοιπων 13 περιφερειακών αεροδρομίων που αποφάσισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων  κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ- ΝΔ . Με συνοπτικές διαδικασίες, με συμβάσεις αποικιακού χαρακτήρα αλλά και με σοβαρές νομοθετικές παραβιάσεις  η σημερινή κυβέρνηση χαρίζει τα αεροδρόμια στο γερμανικό και ελληνικό κεφάλαιο για ένα κομμάτι ψωμί.

Οι δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου, αλλά και η στρατηγική της ΕΕ και ΔΝΤ για το ξεπέρασμα της κρίσης   εφαρμόζεται  μέσα από την πολιτική της αρπαγής της δημόσιας περιουσίας.  Το πλιάτσικο που ξεκίνησε με λιμάνια, δρόμους, τηλεπικοινωνίες, ενέργεια , σπίτια κλπ συνεχίζεται  με την ληστρική σύμβαση παράδοσης και με ελάχιστο κόστος, με την οποία ξεπουλούν μία επιχείρηση, απογυμνωμένη από χρέη, δεσμεύσεις, υποχρεώσεις, χρεώνοντας στο κράτος και τους εργαζόμενους τις όποιες υποχρεώσεις της εταιρίας προκύψουν στη συνέχεια. Έτσι. η Fraport παίρνει το αεροδρόμιο χωρίς υποχρέωση να πληρώνει ΕΝΦΙΑ, δημοτικά τέλη και έξοδα περιβαλλοντικών μελετών. Δεν δεσμεύεται να διατηρήσει τους υπαλλήλους της ΥΠΑ, παρά να επαναπροσλάβει κάποιους από αυτούς με τις γνωστές   σε όλους ελαστικές  εργασιακές  σχέσεις  και μισθούς πείνας.

To  ΔΣ της ΕΛΜΕ  Χανίων καλεί τους εργαζόμενους , την νεολαία, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις συλλογικότητες να αντιπαλέψουν αυτήν την πολιτική, με την οποία όχι μόνο ξεπουλιέται ο δημόσιος πλούτος, αλλά ταυτόχρονα τα δημόσια αγαθά μετατρέπονται σε πανάκριβα εμπορεύματα ενισχύοντας την κερδοφορία ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Ο αγώνας αυτός είναι ανάγκη να στηριχθεί ενωτικά από τους εργαζόμενους και το λαό, σε αντίθεση με τις  καθεστωτικές πολιτικές δυνάμεις που είτε σε ρόλο κυβέρνησης ή αντιπολίτευσης είτε σε ρόλο περιφερειακών ή δημοτικών αρχών, μένουν πιστές στους νόμους της αγοράς και στη διευκόλυνση του κεφαλαίου και συναινούν να παραδώσουν το αεροδρόμιο στη Fraport.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων καλεί σε αγώνα για

  • Δημόσια αεροδρόμια , με ασφαλείς , φτηνές και δημόσιες συγκοινωνίες  για τους πολίτες.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας
  • Μόνιμη, σταθερή εργασία για όλους με όλα τα εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά δικαιώματα, με ταυτόχρονη μείωση του χρόνου εργασίας για όλους.

Όλοι στην κινητοποίηση Κυριακή  12 Μάρτη στις 11:00πμ, πλατεία Δικαστηρίων και μηχανοκίνητη πορεία στο αεροδρόμιο

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...