Κάρολος Παπούλιας: πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας, έδρα Βερολίνο…

Date:

Της Νέλλης Ψαρρού

Είναι κοινός τόπος στις συζητήσεις των πολιτών η χαμένη εθνική κυριαρχία του ελληνικού κράτους και η διακυβέρνηση της χώρας από την Τρόικα, και ειδικότερα τη Γερμανία. Τώρα, αυτό διαπιστώνεται και με τον πλέον επίσημο τρόπο. Στο ΦΕΚ 3, 8/1/2013 αυτό αποτυπώνεται με τον πλέον επίσημο τρόπο. Όπως στο προεδρικό διάταγμα με τίτλο «Καθορισμός βαθμίδων επαγγελματικών προσόντων για την επαγγελματική δραστηριότητα εκτέλεσης συντήρησης, επισκευής και επιτήρησης της λειτουργίας ψυκτικών εγκαταστάσεων και προϋποθέσεις για την άσκηση της δραστηριότητας αυτής από φυσικά πρόσωπα». Για να έχει ισχύ οποιαδήποτε νομοθετική πράξη θα πρέπει να φέρει την υπογραφή του ΠτΔ. Όπως διαπιστώνουμε,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, υπογράφει το εν λόγω προεδρικό διάταγμα σύμφωνα με τους τύπους, κάτω από την τοποθεσία της έδρας του: το Βερολίνο! Η έδρα λοιπόν της ελληνικής Προεδρίας της Δημοκρατίας είναι σύμφωνα με όλους τους τύπους η πρωτεύουσα του Γερμανικού κράτους. Το διάταγμα συνυπογράφουν οι υπουργοί, Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κων/ος Αρβανιτόπουλος, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ευάγγελος Λιβιεράτος, και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Αθανάσιος Σκορδάς.

Να σημειωθεί ότι την ημέρα υπογραφής του ΦΕΚ ο κ. Παπούλιας βρίσκονταν στο Βερολίνο. Απευθείας παραλαβή και υπογραφή λοιπόν; Όχι ακριβώς. Όπως μας ενημέρωσαν από το γραφείου του κ. Παπούλια, είναι συνηθισμένο, εάν ο Πρόεδρος απουσιάζει, να υπογράφει από εκεί που βρίσκεται εφόσον πρόκειται για κάποιο επείγον θέμα, και συχνά υπάρχει υπογραφή του από διάφορα μέρη της Ελλάδας. «Το κράτος δεν σταματάει να λειτουργεί όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απουσιάζει», μας είπαν. Στην ερώτησή μας ποιο ήταν το τόσο επείγον θέμα του εν λόγω ΦΕΚ που καθορίζει τα προσόντα  των ψυκτικών, που δεν μπορούσε να περιμένει 1-2 μέρες να επιστρέψει από το ταξίδι του, η απάντηση ήταν ότι «το εν λόγω προεδρικό διάταγμα ήταν μέσα στο φάκελο με τα προαπαιτούμενα για τη δόση του δανείου του Ιανουαρίου». Το ίδιο το θέμα του προεδρικού διατάγματος δεν είναι τόσο επείγον από μόνο του, όμως είχε τεθεί ως προϋπόθεση καθώς εμπίπτει στο σχεδιασμό για τον «εξορθολογισμό των αδειοδοτήσεων στον τεχνικό τομέα. Πρόκειται για ρυθμίσεις που σκοπό έχουν τη μείωση της γραφειοκρατίας».

Βλέπουμε με άλλα λόγια ότι το σύνολο των ρυθμίσεων που αφορούν το ελληνικό κράτος και τη διοίκησή του, από το πιο σημαντικό θέμα ως το πιο ασήμαντο, περνά μέσα από ένα καθεστώς επείγοντος που καθορίζεται, όχι πια από την ελληνική διοίκηση, αλλά από τους δανειστές μας. Η ελληνική επικράτεια αποτελεί, πλέον, και επισήμως, ένα παράρτημα της Τρόικας, και της Γερμανίας ειδικότερα. Από το 1944, που η Ελλάδα από παράρτημα της βρετανικής διοίκησης πέρασε στην διοικητική δικαιοδοσία της αμερικανικής, και με την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το πολιτικό τοπίο ήταν κάπως θολό. Τώρα όλα ξεκαθάρισαν. Το ελληνικό κράτος αποτελεί επισήμως ευρωπαϊκή αποικία της Τρόικας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...