Καθαρισμός παραλίας Καλυβών

Date:

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου διοργάνωσε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2014, εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας των Καλυβών με τη συνεργασία μαθητών κι εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Καλυβών, το πρωί της Πέμπτης 12 Ιουνίου 2014.
Στη δράση αυτή συμμετείχαν μαθητές κι εκπαιδευτικοί από τις Β’, Γ’ και Δ’ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Καλυβών, οι οποίοι, αφού καθάρισαν συμβολικά την ακτή, ζωγράφισαν πινακίδες με μηνύματα για καθαρές ακτές, έφτιαξαν κάρτες με υλικά από τη φύση. Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε κέρασμα (χυμοί και σταφιδόχωμα) από το Δήμο Αποκορώνου.
Η δράση αυτή εντάσσεται στην εκστρατεία καθαρισμού ακτών που συντονίζει σε όλη την Ελλάδα το Δίκτυο Μεσόγειος SOS. Στα Χανιά με τη συνεργασία του ΚΠΕ Βάμου έχουν ήδη γίνει συμβολικοί καθαρισμοί στις παραλίες και το άλσος των Αγίων Αποστόλων με το 1ο ΔΣ Νέας Κυδωνίας και τα ΕΕΕΚ Αγίου Νικολάου και Χανίων και στην παραλία του Κολυμβαρίου με το Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου.
Στόχος των δράσεων αυτών είναι η ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών και της τοπικής κοινωνίας για την ανάγκη να έχουμε ελεύθερες για όλους και καθαρές ακτές, ώστε να διατηρείται η οικολογική ισορροπία και να μπορούμε να απολαμβάνουμε το κολύμπι, να αθλούμαστε και να υπάρχει και η δυνατότητα για πολλούς ανθρώπους να εργάζονται και να επιβιώνουν χάρη στις ελεύθερες και καθαρές ακτές.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...