Καταργούνται 5 νέα σχολεία των Χανίων!

Date:

Του Γιώργου Γυπάκη

Σαν μια “απάντηση” στην κουβέντα που γίνεται εδώ και μήνες για τη λύση των προβλημάτων της σχολικής στέγης στα Χανιά, το Υπουργείο Παιδείας, καταργεί με απόφασή του ολα τα νέα γυμνάσια πο ιδρύθηκαν τα τελευταία χρόνια χωρίς να έχουν ακόμα λειτουργήσει. Τα σχολεία που καταργούνται είναι το νέο Γυμνάσιο Ακρωτηρίου, το 2ο Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας, το 9ο Γυμνάσιο Χανίων, το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Θερίσσου.

Το γεγονός επιβεβαίωσε μιλώντας στον “Πολίτη στον Αέρα” στον ΚΡΗΤΗ FM και ο προϊστάμενος της Β’βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κανδαράκης ο οποίος όμως μας καθυσηχάζει, λέγοντάς μας πως “μόλις αποφασίσουμε την κατανομή του μαθητικού δυναμικού και έχουμε βρει για το που θα χτιστούν τα νέα κτίρια, αμέσως με μια νέα απόφαση μπορούν να ξαναδημιουργηθούν τα σχολεία αυτά”.

Βεβαίως, η εμπειρία της προσπάθειας για την ίδρυση άλλων σχολείων άλλα λέει, καθώς προηγούμενοι Υπουργοί Παιδείας έχουν απορρρίψει την ίδρυση νέων σχολείων, για τα οποία έχουν δοθεί συχνά πολύχρονοι αγώνες.

Ο κ. Κανδαράκης μας διαβεβαίωσε ακόμη ότι η κατάργηση των σχολείων αυτών είναι τυπική λέγοντας ότι “γίνεται επειδή παρήλθε η διετία από την ιδρυσή τους χωρίς να έχουν λειτουργήσει.” Οτι δηλαδή δεν εντάσσεται η απόφαση για την  κατάργησή τους στην εκπεφρασμένη βούληση της κυβέρνησης να κλείσει όσα περισσότερα σχολεία μπορεί για να εξυπηρετήσει το δημόσιο χρέος με τα χρήματα της κατασκευής και λειτουργίας τους.

Μακάρι να μπορούσαμε να το πιστεψουμε, όμως, δεν είναι μόνο τα σχολεία αλλά και τα νοσοκομεία και οι οργανισμοί που καταργούνται, όλα στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

http://chania-politis.blogspot.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...