ΚΕΝΑΠ: Εκπαίδευση made in USA στην καταπολέμηση ναρκωτικών-Στα Χανιά ο πρέσβης των ΗΠΑ

Date:

Τα “φώτα” τους στις νέες μεθόδους για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, δίνουν οι Αμερικανοί σε Έλληνες με ειδική εκπαίδευση η οποία πραγματοποιείται στο ΚΕΝΑΠ στο Μαράθι του Δήμου Χανίων.

Μάλιστα, τα Χανιά επισκέφθηκε χθες ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. David Pearce προκειμένου να κηρύξει την έναρξη της τριήμερης εκπαίδευσης στελεχών του Λιμενικού, της Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ στην καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών.

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται απο τις 10 έως τις 13 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στο Μαράθι Ακρωτηρίου Χανίων και διοργανώνεται  από τη Διοίκηση Καταπολέμησης Ναρκωτικών του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Η.Π.Α. σε συνεργασία με την Αμερικανική Διοίκηση Ευρώπης.

Σκοπός είναι η παροχή θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης στις Ελληνικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, στις νέες εφαρμοζόμενες τεχνικές καταπολέμησης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Στην εκπαίδευση συμμετέχουν συνολικά τριάντα πέντε (35) στελέχη από ΑΛΣ/ΕΛ.ΑΚΤ., ΕΛ.ΑΣ., Σ.Δ.Ο.Ε. και ΚΕΝΑΠ, ενώ την εκπαίδευση συνδράμουν τρεις (3) καθηγητές από τις Η.Π.Α. και επτά παρατηρητές από τρεις χώρες (Βέλγιο, Ελλάδα και Η.Π.Α.)

flashnews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...