Κικίλιας: Να μαζευτούν όσοι «κελαηδούν» για μακεδονική μειονότητα – Μεγάλη εθνική ζημιά από τη Συμφωνία

Date:

Τόνισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών φέρνει μεγάλη εθνική ζημιά και απομείωση εθνικής κυριαρχίας, και πως η ΝΔ θα προσπαθήσει να τη βελτιώσει.

«Αυτοί οι οποίοι άρχισαν ήδη να “κελαηδούν” εντός της Μακεδονίας μας και μιλάνε για μακεδονική μειονότητα, καλό θα είναι να μαζευτούν», τόνισε το ΣΚΑΪ ο Βασίλης Κικίλιας, τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, μια ημέρα μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο κ. Κικίλιας, τόνισε πως η συμφωνία αυτή φέρνει μεγάλη εθνική ζημιά και απομείωση της εθνικής κυριαρχίας κάτι που όπως είπε, αποδεικνύουν και οι πρώτες δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ μετά την ψηφοφορία στην Αθήνα, όποτε και χαιρέτισε τη Συμφωνία ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

«Έτσι έπεσε και ο τελευταίος “φερετζές” των επιχειρημάτων υπέρ της συμφωνίας και φαίνεται το πόσο μεγάλη εθνική ζημιά και απομείωση εθνικής κυριαρχίας αυτή φέρνει», τόνισε ο κ. Κικίλιας και επανέλαβε τη δέσμευση της ΝΔ να προσπαθήσει να βελτιώσει τη συμφωνία.

«Υπάρχει η ψυχή της Μακεδονίας και δε μπορούμε να σκεφτούμε ότι είμαστε το βόρειο κομμάτι του πρώτου μέρους μιας συμφωνίας. Υπάρχει η βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που εξακολουθεί να είναι με το κεφάλι ψηλά», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...