Κομισιόν: Αξιόπιστα τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Date:

Μια ημέρα μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, αλλά και ακόμα δύο στελεχών της Αρχής, για σκόπιμη διόγκωση του ελλείμματος το 2009 που οδήγησε την Ελλάδα στην τρόικα, η Έμερ Τρέινορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου αρμόδιου για θέματα φορολογίας, Αλγκρίντας Σεμέτα. Υπεν, υποστηρίζει πως «τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία του 2009 είναι αξιόπιστα
«Τα στατιστικά στοιχεία που έχουν κοινοποιηθεί από την ελληνική στατιστική αρχή το 2009, είναι αξιόπιστα και συνάδουν με τους κοινοτικούς κανόνες που ακολουθούν όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ», δήλωσε ερωτηθείσα σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, προσθέτοντας πως «από τον Μάρτιο του 2010, η Eurostat έχει αποφανθεί ότι τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία είναι αξιόπιστα και υιοθετουνται χωρίς επιφυλάξεις».

«Αυτό είναι αποτέλεσμα σημαντικής προόδου που έχει σημειώσει η Ελλάδα, σχετικά με την ποιότητα των στατιστικών της στοιχείων, αλλά και αποτέλεσμα της συνεργασίας της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας με την Eurostat», δήλωσε η Εμ. Τρέινορ.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι η ανεξαρτησία των εθνικών στατιστικών αρχών είναι ουσιαστικής σημασίας για την αξιοπιστία και τη συγκρισιμότητα των στατιστικών στοιχείων των χωρών της ΕΕ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε:

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Φόρος τιμής στους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ | Φωτός

Του Μανώλη Βεληβασάκη, Προέδρου ΠΣΚ Πριν από ενάμιση αιώνα, Αμερικανοί πολίτες...

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Του Αιμίλιου Δασύρα | Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα...

Έθιμα των Χριστουγέννων στην Κρήτη

Τα Χριστούγεννα ή οι «Γιορτές» στην Ελλάδα δεν είναι...